Censuur in Nederland terug van weggeweest. Dit is de échte reden waarom Facebook alternatieve media blokkeert

Facebook heeft opnieuw de Facebookpagina van De Stille Waarheid (DSW) verwijderd. Hun eerste pagina met meer dan 15 duizend volgers werd zonder uitleg geblokkeerd en verwijderd. Nu is ook de tweede pagina zonder pardon uit de lucht gehaald. Dit gebeurde na de publicatie van het artikel over een klokkenluider bij de OPCW. De klokkenluider meldde dat de onderzoeksresultaten van de in Den Haag gevestigde OPCW gemanipuleerd zijn, waar DSW vervolgens een artikel over heeft geschreven. Facebook, dat nauw samenwerkt met de NAVO, vond dat de informatie in het artikel een gevaar vormt voor het valse wereldbeeld dat in stand wordt gehouden door de media. Een druk op de knop, en voilà: censuur in Nederland is terug van weggeweest.

Wilt u een denktank die terroristische aanslagen, oorlog en censuur in de media bepleit zien samenwerken met Facebook om democratie en verkiezingen wereldwijd te beschermen? Zo ja, goed nieuws! Want hoe komt het eigenlijk dat Facebook – dat zichzelf een ‘sociaal medium’ noemt – scheidsrechter speelt bij het bepalen van de waarheid? En waarom helpt Facebook bij het in stand houden van de valse realiteit in de media? Zijn het Facebook-medewerkers die bepalen welke pagina’s geblokkeerd worden, of worden deze beslissingen door iemand anders genomen? Je vragen worden vandaag eindelijk beantwoord!

NAVO

Om te begrijpen waarom Facebook DSW als een “gevaar” ziet, moeten we terug naar mei 2018. Dat is namelijk het moment dat Facebook een samenwerking aanging met een denktank die gefinancierd wordt door wapenfabrikanten, verschillende afdelingen van het Amerikaanse leger en landen in het Midden-Oosten om “het democratische proces te beschermen.” Dit is niet zomaar een denktank: de Amerikaanse sociale media-gigant heeft de taak uitbesteed aan de propagandavleugel van de NAVO, de Noord-Atlantische Raad. U leest het goed. De NAVO bepaalt tegenwoordig wat er op Facebook mag staan, en wat niet. Het is namelijk niet Facebook dat DSW als een ‘gevaar’ ziet, maar de NAVO.

Voor de niet-ingewijden fungeert de Noord-Atlantische Raad als de belangrijkste belangenvereniging van de alliantie. En de methoden zijn vrij eenvoudig: het verleent stipendia en academische namaaktitels aan verschillende activisten die aansluiten bij de agenda van de NAVO. Zo worden lobbyisten van de ene op de andere dag ‘experts’, terwijl de onderneming een neutrale glans opbouwt, die zelden (of nooit) wordt uitgedaagd door westerse media.

Hoewel dat altijd ethisch twijfelachtig is geweest, is deze zet van Facebook, gezien zijn effectieve monopoliepositie, heel sinister. Vergis je niet: dit is een droomscenario voor de NAVO en degenen die ervan afhankelijk zijn voor hun levensonderhoud en status. Omdat de North Atlantic Council nu perfect is gepositioneerd om de staart te zijn die de Facebook-hond in de informatieruimte kwispelt.

Het sociale netwerk heeft aangekondigd dat het “enthousiast was om een nieuw partnerschap met de North Atlantic Council te starten.” De raad zal nauw samenwerken met de “beveiliging, het beleid en de productteams” van Facebook om “realtime inzichten en updates te bieden over opkomende bedreigingen en desinformatiecampagnes over de hele wereld.”

Nu zouden dit soort gesprekken prima zijn als Facebook een diverse groep had samengesteld, bestaande uit belanghebbenden uit een breed scala van democratieën. Maar door een duidelijk bevooroordeelde organisatie te selecteren om “verkeerde informatie en buitenlandse inmenging” te controleren tijdens “verkiezingen en andere zeer gevoelige momenten” en ook te werken aan “het helpen van burgers en het maatschappelijk middenveld,” heeft het team van Mark Zuckerberg in wezen zijn bedrijf tot een hulpmiddel gemaakt van de Amerikaanse militaire agenda.

Lockheed Martin

Kijk maar eens wie de Noord-Atlantische Raad financieren: donoren zijn militaire ondernemingen zoals Lockheed Martin, Boeing en Raytheon, die allemaal direct profiteren van spanningen met machten als Rusland en China. Ondertussen zijn er, naast de NAVO zelf, ook betalingen gedaan door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, evenals de Amerikaanse luchtmacht, het leger, en de marine.

En hier is de absurditeit die inherent is aan de aanpak van Facebook. Het heeft in wezen de controle overgedragen aan activisten die worden gefinancierd door vijanden van de democratie en entiteiten die baat hebben bij het aanwakkeren van hysterie over kwaadaardige externe invloed bij de westerse verkiezingen.

Het gebrek aan berichtgeving in de Nederlandse media over de aankondiging van de samenwerking is alarmerend, omdat media zoals de NOS, de Volkskrant en de NRC (die allemaal meer dan eens lobbyisten van de North Atlantic Council hebben gebruikt als gasten, ‘experts’ of analisten) min of meer het verhaal hebben genegeerd.

Agressieve militaire alliantie

De Noord-Atlantische Raad is in feite de academische arm van de NAVO, een agressieve militaire alliantie die vrijheid en democratie gelijkstelt aan verarmd uranium en verandering van regime in landen als Joegoslavië en Libië. De denktank zelf organiseert o.a. levendige debatten tussen mensen die Rusland haten en mensen die Rusland echt haten. Want zonder het gecreëerde gevoel van ‘Russisch gevaar’, zou de NAVO ophouden te bestaan.

Dit is dan de organisatie waarmee Facebook samenwerkt om ‘vrije en eerlijke verkiezingen over de hele wereld te beschermen’. De Facebookpagina van De Stille Waarheid verwijderen helpt daar niks aan. Het enige wat zij hiermee hebben bereikt is dat lezers hun website vaker bezoeken. Dus De Stille Waarheid eindigt dit artikel met: Dankjewel, Facebook!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op de website van De Stille Waarheid.

Vond je deze informatie waardevol? Deel het dan met je vrienden op Social Media

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

Copyright

© www.ninefornews.nl

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 14 November 2019

Jouw account

Updates

Pinned Items
Recent Activities
There are no activities here yet

Zoeken