Amsterdam kent naast vuurwapens en handgranaten nu ook zuuraanvallen

Amsterdam wordt steeds diverser, niet alleen qua culturen en nationaliteiten maar ook qua criminaliteit! Naast de inmiddels traditionele verwarde messenzwaaiers, verrassende deurgranaten en ratelende volautomatische machinegeweren op klaarlichte dag, is er nu ook de zuuraanval!

Een jonge eigenaresse van een Amsterdamse juwelierszaak kreeg te maken met een gewelddadige overval. En niet het soort geweld dat een slachtoffer ‘zelf uitlokt’ door tegen te stribbelen of de held(in) uit te hangen, nee. Dit was gewoon een pure vorm van sadisme!

Een blanke man liep op haar af en trok direct een pistool. ‘Dit is een overval’, riep hij en voegde daaraan toe dat hij de inhoud van de kluis wilde. Zij gaf aan die niet te hebben, waardoor hij haar naar de achterkant van de winkel dirigeerde. Eenmaal daar kreeg ze direct een paar meppen, ze werd vervolgens met handen en voeten op de grond vastgebonden met tiewraps. Direct daarna werd ze overgoten met bijtend ammonia. Alsof er ook nog maar enige vorm van tegenstribbeling mogelijk was?! En alsof dat nog niet genoeg was, werd er ook nog gedreigd om haar in brand te steken!

Wout Willemsen

© DDS

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
Woensdag 26 februari 2020