Bompakket voor joods restaurant in Amsterdam

Bij het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam is deze voormiddag een verdacht pakketje aangetroffen. De politie zette de omgeving van het restaurant af en een aantal woningen is uit voorzorg ontruimd vanwege de vondst. De Nederlandse ontmijningsdienst, de EOD, stelde vast dat er daadwerkelijk explosieven in het verdacht pakket zaten.

Het bompakket werd ontdekt door de koosjere toezichthouder. Die contacteerde de mede-eigenaar, Sami Bar-on, die op zijn beurt de politie contacteerde. De zaak, die zich bevindt in de Heemstedestraat in Amsterdam, was op dat moment nog gesloten en er waren geen gasten in het restaurant. De politie was snel ter plaatse en schakelde ook de ontmijningsdienst in. Er is inmiddels opgeschaald naar Grip 1, hulpdiensten moeten dan intensief samenwerken in geval van een crisis of ramp.

Politie Amsterdam eo on Twitter

Het onderzoek naar het verdachte pakketje op de Amstelveensweg is in volle gang. https://t.co/naovo359GX

Ernstige dreiging

De veiligheidsdiensten lijken het gevaar hoog in te schatten, want de buurt werd snel ontruimt en ook journalisten werden ver weggestuurd voor hun eigen veiligheid. De politie roept bewoners die hun huis nog niet zijn uit gegaan via een megafoon op om hun woningen te verlaten. De explosieve opruimingsdienst heeft de ruimte nodig om veilig te kunnen werken. Die proberen de bom nu onschadelijk te maken.

Lees ook:  Nieuwe censuurronde van rechts door Facebook

Micky Cornelissen on Twitter

We worden inderdaad voor onze eigen veiligheid weggestuurd. En niet zo’n klein stukje ook. De explosieve opruimingsdienst heeft de ruimte nodig om veilig te kunnen werken. #HaCarmel #Bommelding

Al vaak het slachtoffer van anti-joods geweld

In het verleden werden de eigenaren al het slachtoffer van een brutale roofoverval, waarbij 2 Noord-Afrikaanse jongeren de bejaarde eigenaren in elkaar sloegen en allerlei antisemitische verwijten maakten. Diana, de vrouw van het koppel, is een overlevende van Auschwitz, maar geeft aan dat ze bij die overval erger werd mishandeld dan wat ze daarvoor had meegemaakt.

Op andere dagen worden er geregeld ramen bespuwd of met vuilnis besmeurd. De Israëlische vlag die er uithangt werd ook al gestolen. Twee jaar geleden belaagde een Syrische man het restaurant en sloeg er de vensters stuk. Naar eigen zeggen deed hij dat omdat Donald Trump toen de ambassade van de VS in Jeruzalem had gevestigd. Nadien was de Syriër zeer positief over de zachte aanpak van de politie. Ook het gerecht was zeer zacht, want het veroordeelde hem slechts tot 6 weken. Aangezien hij al 52 dagen in voorarrest zat, moest hij dus niet naar de cel.

Afbeeldingsresultaat voor Verdacht pakketje gevonden voor Joods restaurant

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 04 april 2020

Jouw account

Nieuws updates RSS

Laatste reacties....

‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
04 april 2020
Ik ga liever dood dan zo een chip te nemen never n...
In 4 weken tijd meer Nederlanders dood door corona dan in heel 2018 aan griep
02 april 2020
Als je even de informatie had gelezen, dan had je ...

Zoek in nieuwsberichten