NPO-presentatrice ‘is hier keihard aan het liegen’ over coronaprotest in Kampen

Het ‘verzet’ in Kampen is: marcheren met 200 man, midden in de nacht de ijsbaan die de winkeliers gratis ter beschikking stellen afbreken (want QR-code), de ramen van die winkeliers bekladden en ‘NSB-er’ roepen. Dat schrijft NPO-presentatrice Astrid de Jong op social media over een coronaprotest op zaterdagavond in de Overijsselse stad.

Journalist Annelies Strikkers was erbij en zegt dat De Jong ‘keihard aan het liegen is’. Ze richt zich rechtstreeks tot de NPO-presentatrice: “Ik vind het heel erg dat je desinformatie aan het verspreiden bent. Dit is een wandeling voor iedereen die kritisch staat tegenover de maatregelen en verbinding zoekt. Daarin maakt het niet uit of je nou wel of geen prik gehaald hebt.”

“Het is een wandeling in samenspraak met de gemeente en er was één politieauto aanwezig en meerdere agenten op de fiets,” voegt ze toe. “Hier is niets gebeurd, anders had de politie wel ingegrepen, denk je niet?”

Zeer verbaasd

De Jong, die het nachtprogramma Nachtzuster presenteert, reageert dat de winkeliers ‘echt lastiggevallen zijn’ zaterdagavond en dat er ‘aangifte is gedaan’. Volgens Strikkers is er geen enkele winkelier lastiggevallen. “Oprecht schandalig dat je deze leugens op je social media zet.”

“Check morgen maar bij de politie. Als er echt aangifte is gedaan kun je dan zelf even de trollen inlichten?” bijt de NPO-presentatrice haar toe.

Strikkers liet het er niet bij zitten en sprak met de woordvoerder veiligheid van de gemeente Kampen. Die gaf aan ‘zeer verbaasd te zijn’ en niets te weten over vernielingen, bedreigingen of bekladding afgelopen zaterdag.

Aangifte wegens smaad

“Zij geeft enkel aan van een woordenwisseling gehoord te hebben tussen een horecaondernemer en een wandelaar. Daar is even de politie bij geweest en dit was snel weer opgelost. Van vernieling of bekladding heeft zij geen enkele melding gekregen. En zij zou daar zeker vanaf moeten weten als het gebeurd zou zijn. Er zouden enkel wat mensen van de schaatsbaan gehaald zijn die ’s avonds aan het schaatsen waren. Deze mensen hebben niets vernield. Ook is het onbekend of dit mensen waren uit de wandelaarsgroep,” bericht Strikkers.

Ze voegt toe dat ze alle politiemeldingen heeft nagekeken en dat er op zaterdagavond of -nacht geen melding is binnengekomen van een incident.

Meerdere wandelaars hebben inmiddels aangifte gedaan wegens smaad, schrijft Strikkers, die het tijd vindt voor excuses.

astrid de jong

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 20 april 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers