De Britse premier Boris Johnson belooft om vervolgde christenen over de hele wereld te verdedigen

Boris Johnson heeft zijn eerste kerstboodschap als premier gebruikt om te beloven dat hij de vervolgde christenen over de hele wereld zal verdedigen.

De boodschap begon met de vaststelling van Johnson dat Kerstmis in de eerste plaats een christelijke viering is die zich richt op de geboorte van Jezus Christus.

“Kerstmis is in de eerste plaats een viering van de geboorte van Jezus Christus. Het is een dag van onschatbaar belang voor miljarden christenen over de hele wereld. Speciaal vandaag wil ik ons aan de christenen herinneren die over de hele wereld vervolgd worden. Voor hen zal de kerstdag in het verborgene, in het geheim, misschien zelfs in een gevangeniscel worden gemarkeerd. Als premier wil ik daar verandering in brengen. We staan overal met christenen in solidariteit, en zullen uw recht om uw geloof te beoefenen verdedigen”, zegt hij.

Uit een aantal recente rapporten blijkt dat de christenvervolging zich geografisch verspreidt en steeds ernstiger wordt. In een rapport dat in opdracht van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, is opgesteld, wordt vastgesteld dat christenen de meest vervolgde religieuze groepering ter wereld zijn.

In sommige regio’s is de vervolging zo ernstig, dat deze “dicht in de buurt komt van de internationale definitie van genocide, volgens de door de VN aangenomen definitie”.

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
Maandag 24 februari 2020