Volledig ingeënte bewoners verzorgingstehuis in Nijmegen overleden, bestuur ‘geschrokken’

15 aug 2021 00:02 - 17 aug 2021 15:37 #1
In een aantal verzorgingstehuizen in Nijmegen en omgeving zijn coronabesmettingen geconstateerd. Drie ingeënte bewoners van het verzorgingstehuis Huize Rosa zijn met corona overleden. Er zijn 13 besmettingen, schrijft de Gelderlander.

“Je denkt dat je redelijk veilig bent omdat alle bewoners gevaccineerd zijn, maar ze kunnen nog steeds behoorlijk ziek worden en overlijden,” zei een bestuurder van het verzorgingstehuis. De afdeling waar de besmettingen zich hebben voorgedaan, is nu in isolatie.

Voor de uitrol van het vaccin hebben zich in het zorgcentrum geen uitbraken voorgedaan. Volgens GGD Gelderland-Zuid is er sprake van zeven clusters. Ook enkele gevaccineerde medewerkers van De Waalboog waren besmet en ‘hadden het aardig te pakken’.

Het Nijmeegse raadslid Rosalie Thomassen twittert: “Verpleeghuizen in Nijmegen kampen met nieuwe sterfgevallen (gevaccineerd), keer op keer afdelingen in isolatie, ’n vriendin van mij zit de halve zomer alleen. Straks permanent in quarantaine?”

Zaventem
Bij onze zuiderburen sterven ook volledig gevaccineerde bewoners van verzorgingstehuizen. Zo zijn in twee weken tijd zeven bewoners van een woonzorgcentrum in Zaventem overleden na een corona-uitbraak. Ze waren allemaal volledig gevaccineerd.

Wat opviel: alle 20 mensen die uiteindelijk besmet raakten, waren volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook al het besmette personeel was volledig ingeënt. De directie zei ‘geen idee te hebben hoe de besmetting is binnengekomen’.

Amersfoort
Eerder dit jaar deed zich een grote corona-uitbraak voor in een verzorgingstehuis in Amersfoort. Van de 106 bewoners waren er 70 positief getest. Sommige bewoners waren ernstig ziek. Tien van hen kwamen te overlijden. De eerste besmettingen werden enkele dagen na de eerste ronde van de vaccinaties geconstateerd.
van: GEERTVB
15 aug 2021 11:39 #2
Wat nog maar eens aantoont dat het vaccin gewoon dezelfde covid is.
Als iedereen gevaccineerd is dan weten de overheden dat die mensen die overblijven covid kunnen verslaan en pas dan stellen ze de economie terug open.
Dit blijf ik herhalen toe iedereen het ziet.
Zij willen het proces versnellen en niet wachten tot de mensen vanzelf besmet raken.
Wachten is veiliger.
Het virus muteert, en iedere mutatie is een verzwakking van het virus.
Dat hebben we bij andere pandemie ook gezien in de geschiedenis.
Het versnellen in naam van de economie is het opofferen van vele levens die indien gewacht was geweest niet waren gevallen wanneer deze mensen besmet waren geraakt door minder fatale mutanten.
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers