file Aantal doden onder geprikten op Aruba ‘ongekend hoog’, ‘baart zorgen’

27 aug 2021 14:27 #1
Het sterftepercentage (23%) onder Arubaanse patiënten die gevaccineerd zijn, is ongekend hoog, schrijft website Caribisch Netwerk van de publieke omroep NTR. Het gaat om Arubanen die met complicaties werden opgenomen in het ziekenhuis en daar vervolgens zijn overleden.

“We zijn zeker bezorgd over het aantal doden onder degenen die wel zijn gevaccineerd. Dat is veel hoger vergeleken met de andere eilanden, Nederland en ja ook Amerika. RIVM is ook bezorgd en daarom doen we nu onderzoek naar de oorzaken,” zei Sharline Koolman, hoofd van de dienst besmettelijke ziekten.

Uitsluitend het vaccin van Pfizer
Als mogelijke reden noemt Koolman dat Aruba bijna uitsluitend het vaccin van Pfizer heeft gekregen, terwijl andere landen ook andere vaccins gebruiken.

De vaccinatiegraad op Aruba is nu 71,5 procent. Nederland stuurt op korte termijn 10 verplegers en twee specialisten om te helpen met de opvang van coronapatiënten, zo heeft staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid bevestigd. Het gaat om intensivisten, die gespecialiseerd zijn in zorg op de intensive care.

Avondklok
Afgelopen weekend kondigde Aruba een nieuwe avondklok af tussen 22.00 en 05.00 uur. De avondklok geldt in eerste instantie tot 1 september. Het eiland heeft een vaccinatiemarathon achter de rug, waarna het aantal ‘coronabesmettingen’ fors begon te stijgen.

Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Inloggen

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers