file Britse regering denkt ‘absoluut na’ over verp

20 juli 2021 10:01 - 20 juli 2021 10:05 #1
De Britse regering denkt er “absoluut over na” om vaccinatie tegen Covid-19 verplicht te stellen voor gezondheidswerkers, vertelde minister Nadhim Zahawi aan Sky News.

De voorbereidingen van de regering om verplichte vaccinaties voor gezondheidswerkers in te voeren werden voor het eerst gemeld in maart.

Misschien moeten zedeze gezondheidswerkers in Houston, Texas, volgen die een rechtszaak hebben aangespannen tegen hun werkgever wegens het schenden van de code van Neurenberg.RT bericht: Op de vraag of de regering in de nabije toekomst vaccinatie voor NHS-personeel verplicht zou stellen, antwoordde Zahawi dat ze “overleg hebben gevoerd in termen van een voorwaarde voor inzet in de sociale zorg” en dat “het alleen maar goed is dat we ook naar het gezondheidszorgsysteem kijken.”

Zahawi noemde het “absoluut het juiste” en zei dat het “de plicht van elke verantwoordelijke regering is om het debat te voeren” over hoe de meest kwetsbaren kunnen worden beschermd “door ervoor te zorgen dat degenen die voor hen zorgen worden gevaccineerd“.

Zahawi merkte op dat er een precedent bestaat voor verplichte vaccinatie, met de eis dat chirurgen worden ingeënt tegen Hepatitis B. “Dus het is iets waar we absoluut over nadenken,” onthulde hij.

De voorbereidingen van de regering om verplichte vaccinaties voor gezondheidswerkers in te voeren werden voor het eerst gemeld in maart.

In april oordeelde UK Human Rights Blog – dat wordt geleid door een team van advocaten – dat “vaccinatie zonder toestemming verboden zou zijn volgens het strafrecht inzake mishandeling“, maar voegde eraan toe dat de regering wel bevoegdheden had binnen zorginstellingen.

“Er is niets in de 2020 [Coronavirus] Act of de bijbehorende schema’s dat de invoering van ondergeschikte wetgeving die verplichte vaccinatie oplegt, mogelijk zou maken,” legde de blog uit. “Daarom is het opleggen van verplichte vaccinatie buiten de context van verzorgingshuizen momenteel niet wettelijk toegestaan en zou daarvoor een wet van het Parlement nodig zijn.”

De regering van premier Boris Johnson – en zijn ministers – zijn tijdens de Covid-19-pandemie beroemd geworden om het heen en weer slingeren tussen verschillende standpunten.

In februari ontkende Zahawi beweringen dat de regering van plan was een vaccinpaspoortsysteem in te voeren en noemde hij het idee “discriminerend“. Echter, slechts enkele dagen later vertelde minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab aan LBC dat de regering binnenlandse vaccinpaspoorten niet had uitgesloten en dat ze nog steeds werden overwogen.

Sindsdien is de NHS-app uitgebreid om als vaccinpaspoort te worden gebruikt, ook om Britten in staat te stellen naar het buitenland te gaan.

Lees ook:

Lees hier meer over vaccinatieplicht.

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:

    Miljoenen Britten “zonder dat ze het wisten gevolgd” via hun telefoon na vaccinatie om te zien of hun bewegingen en gedrag veranderden

 
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers