file Frankrijk eist coronapas voor restaurant en winkelcentrum: ‘Volgende versnelling

17 juli 2021 18:32 - 17 juli 2021 18:35 #1
In Frankrijk is het vanaf augustus verplicht voor bezoekers van cafés, restaurants en winkelcentra, en voor reizigers die met de trein of het vliegtuig komen, om een coronapas te hebben. Die toont of mensen zijn gevaccineerd, negatief zijn getest op corona of besmet zijn geweest.

“We hebben te maken met een nieuwe race tegen de klok,” zei president Macron. Frankrijk verplicht verder de coronavaccinatie voor zorgmedewerkers. Zij moeten uiterlijk op 15 september zijn ingeënt. Zorgmedewerkers die niet gevaccineerd zijn, krijgen geen salaris. Macron zei dat we ‘op een bepaald punt’ ook moeten nadenken over een verplichte vaccinatie voor alle Fransen.De aankondiging maakt veel emoties los. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons schrijft: “Bijna alle revoluties in de geschiedenis zijn begonnen in Frankrijk. Het wordt hoog tijd dat ze er weer één optuigen.”

Opmaat tot totalitair handelen

“Frankrijk schakelt door naar de volgende versnelling van medische dictatuur,” zegt programmamaker Flavio Pasquino.

“Ik neem aan dat Europese leiders en grote namen in de media de komende dagen keihard afstand nemen van dit fascisme en sancties tegen Frankrijk gaan eisen?” vraagt journalist Annelies Strikkers. “Zo niet, dan weet je wat er komen gaat. Apartheid.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen merkt op: “Vrijheid onder voorwaarden is geen vrijheid. Dat is een vorm van ‘knechting’. Het tegendeel van vrijheid. En de opmaat tot totalitair handelen.”

Medische apartheid

Ook het Artsen Covid Collectief spreekt zich uit tegen de aangekondigde maatregelen: “Het ontzeggen van toegang tot een normaal sociaal leven op basis van niet-gevaccineerd zijn, leidt tot medische apartheid. Aangaan van een medische handeling, zoals vaccinatie, is áltijd een vrije en persoonlijke afweging.”

“Lichamelijke integriteit en zelfbeschikkingsrecht zijn grondrechten. Er mogen geen discriminatoire gevolgen aan worden verbonden. Dit is duidelijk in strijd met het individuele recht op zelfbeschikking, een grondslag van de mensenrechten,” aldus het collectief.
18 juli 2021 12:07 #2
Frankrijk gaat als eerste naar de klote

Haakman
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers