file Ja het staat er: ik prik niet

24 juli 2021 08:18 #1
Ja het staat er: ik prik niet. Geen behoefte aan een spuitje dat onnodig is en uiteindelijk geen zin heeft. En dan nu de argumenten die in huize Umar over de tafel gaan. Ja, ik ben de uitzondering. “Doe nou,” dringt m’n moeder aan. “Het is goed voor je. Je neemt ook een griepprik en bovendien kun je met een vaccinatie overal heen. Eindelijk weer naar een strand, waar ook ter wereld!”

Ja, ik neem al jaren de griepprik en ja ik word daar al jaren voor uitgelachen. “Jij bent toch helemaal niet de doelgroep?! Weet je wel hoe slecht dat voor je is, de griepprik?” Nee, ik ben niet de doelgroep maar jarenlang haalde ik het gif waardoor ik de winters prima doorstond. De Umartjes kunnen slecht tegen de griep: ik herinner me winters dat ik tien dagen op de bank lag: hees, met keelpijn, waarbij alles uit m’n oren, ogen en neus liep. Drie kilo lichter als de griep weer was gaan liggen. Dus slecht voor me? Mwah.

Neemt niet weg dat iedereen me uitlachte. Dezelfde iedereen die nu wél prikt, smeekt en jankt om een prik, veroordeelt mij om het niet nemen. En omdat jullie het allemaal doen, moet ik het ook doen? Heus: je doet maar. Maar ik heb er geen zin in. So sue me.

“Je wordt niet ziek,” zegt m’n vader. “En je kunt ook niemand besmetten.” Tja. Die overtuiging, das war einmal. Je wordt nog steeds ziek – maar minder!!!- en je kunt nog steeds anderen besmetten – maar die zijn ingeënt!! – en het ergste: je hebt geen symptomen en bent eigenlijk veel gevaarlijker omdat je wél besmettelijk bent zonder de symptomen te hebben en je ‘dus’ niet laat testen. Trouwens, dat hele testen is waanzin, daar doe ik ook niet aan mee – tenzij ik naar het theater moet. Niets opportunistisch is mij vreemd.

De huisgenoot weet te melden dat ik niet op de IC eindig met een prik. De huisgenoot is een rocket scientist die nog beter dan ik weet, dat ik sowieso niet op de IC zou eindigen -tenzij, mits, maar en alleen als ik tot die 0.003 of nog minder procent zou horen die daar eindigt. 99% van de Covid-patiënten eindigt immers NIET op de IC. Vorig jaar ben ik niet ziek geworden en ben ik niet op de IC geëindigd. Waarom zou ik dit jaar wél ziek worden en wél op de IC eindigen? Het is waanzin. “Je hebt toch gehoord dat er alleen nog ongevaccineerden op de IC liggen?” Yep. Ongevaccineerden. Is het jullie opgevallen dat we verder niets horen? Niet of het mannen of vrouwen zijn, niet of ze obese of niet zijn, niet of ze onderliggende ziektes hebben, niet of het allochtonen of autochtonen zijn. Er liggen alleen maar ‘ongevaccineerden’ op de IC. Tja, shit happens. Die IC’s zijn niet ontworpen om ongebruikt door het leven te gaan hé, ze moeten wel een doel dienen.

“Wat als je long-covid krijgt? Dat is echt heel erg hoor!” Ja. Moderne tijden vragen om moderne ziektes. Tot dusver is long-covid een ander woord voor oververmoeidheid, depressiviteit, burnout en traumaherstel in het algemeen. Bovendien geldt dat om long-covid te krijgen, ik eerst überhaupt covid moet krijgen. En de kans daarop is….. minder dan vorig jaar. Tief op met je gedram!

Ja maar de druk op zorg.
Ja maar je doet het voor de ander.

En de dooddoener van journalist Wierd Duk op Twitter: ongevaccineerden moeten wel beseffen welke druk zij op de zorg leggen.

Echt serieus, kan het intens triester? Nog even en rokers moeten opletten wat voor druk ze op de zorg leggen. Nog even en moeders met gehandicapte foetussen in hun buik moeten opletten wat voor druk ze op de zorg leggen. Nog even en kankerpatiënten moeten opletten wat voor druk ze op de zorg leggen. De moraliteit die afspat van het coronabeleid en haar aanhangers, is gevaarlijk. De tweedeling van de maatschappij die onze ministers voor ogen hebben, wordt ingemasseerd, toegejuicht en gelegaliseerd door degenen die de macht moeten controleren: journalisten. In plaats van kritische vragen te stellen bij dit idiote beleid en bij de idiote maatregelen, wordt hijgend geapplaudiseerd voor alle stappen die genomen worden om gezonde burgers tot prikken te dwingen.

Heus, neem die prik. Maar zolang ook mijn belastinggeld het salaris van onze dictatoriale ministers financiert én de samenleving an sich mogelijk maakt, wil ik aan den levende lijve ondervinden hoe het is om als minderwaardig mens in dit covidtijdperk te (over)leven. Pas als het ondraaglijk wordt, zal ik – eventueel - conformeren. Tot die tijd geldt: #ikprikniet

www.powned...l/ikprikniet

Kus
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers