times Banken blokkeren rekeningen van ‘complotdenkers’ & ‘antivaxers’: ‘Dit is er geworden van Nederland’

18 aug 2021 14:12 #1
Verschillende banken hebben rekeningen geblokkeerd van organisaties die volgens hen ‘nepnieuws’ verspreiden over corona en vaccinaties. NRC schrijft dat minstens acht kanalen de wacht is aangezegd of zijn afgesloten van hun bankrekening of betaaldienst, waaronder Viruswaarheid en De Blauwe Tijger.

Rabobank schrijft in een intern bericht: “Rabobank faciliteert geen initiatieven die actief complottheorieën en andere bewezen desinformatie verspreiden.” Triodos Bank weigert volgens NRC Viruswaarheid als klant. Volgens de bank heeft Viruswaarheid ‘opgeroepen tot confrontaties die haaks staan op onze waarden’.

In april deed betaaldienst Mollie het YouTube-kanaal Café Weltschmerz in de ban. Bunq bank wilde Artsen voor Waarheid niet langer als klant.

Zwarte lijst
Het bericht leidt tot veel kritische reacties. “Censuur kent vele gezichten,” schrijft programmamaker Flavio Pasquino van BLCKBX.

Journalist Eric van de Beek voegt toe: “Dit is er geworden van mijn land. Nederland. Andersdenkenden die van het betalingsverkeer worden afgesneden. Ik stel voor: zwarte lijst voor banken die zich hier het vaakst schuldig aan maken. Zeggen we daar onze bankrekeningen op.”

Missie van Klaus Schwab?
“Interessant. De drie grootste banken van Nederland (ING, Rabo en ABN Amro) zijn al ‘partner’ van het WEF. Andere willen het graag worden,” merkt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op. “Als zij het hebben over ‘onverenigbaar met de missie van de bank’, bedoelen ze dan de missie van Klaus Schwab?”

Kan de bearer token (consumer) niet vinden

Huisarts Els van Veen reageert: “Er is een mediaoffensief/informatieoorlog gaande tegen ‘nepnieuws’. En nep is uiteraard alles wat niet in het coronastraatje van de overheid past.”

Kus
van: GEERTVB
18 aug 2021 14:19 #2
Na artsen en experten nu de alternatieve media droogleggen.
Who's next?
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers