‘Misdadig! Deze regering heeft 1,5 jaar de tijd gehad hier iets aan te doen en niets gedaan’

25 aug 2021 16:52 #1
Zorgminister Hugo de Jonge heeft gezegd dat het tekort aan IC-capaciteit zich niet snel laat oplossen. “De capaciteit is gewoon begrensd, we moeten alles doen om die zo goed mogelijk op peil te houden, maar zomaar even uitbreiden is echt niet mogelijk,” zei hij. De Jonge beloofde ‘alles op alles te zetten’ om voldoende mensen op te leiden.

Hij reageerde daarmee op uitspraken van Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Die zei gisteren in Op1 dat de uitstroom van IC-verpleegkundigen toeneemt. “Mensen zeggen: dit is niet meer mijn vak.”

Veel ziekenhuizen kampen met tekorten
Vandaag schrijft de Volkskrant dat sommige IC’s zelfs minder personeel beschikbaar hebben dan vorig jaar. Bij diverse grote ziekenhuizen zijn het afgelopen jaar meer verpleegkundigen vertrokken dan erbij zijn gekomen. Veel ziekenhuizen kampen met tekorten van enkele tientallen IC-verpleegkundigen. Dat betekent dat er minder IC-bedden beschikbaar zijn.

Gommers zei in oktober vorig jaar nog dat de IC-capaciteit niet drastisch vergroot moet worden. “Er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

Misdadig!
Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) haalt op Twitter snoeihard uit: “Misdadig! Deze regering heeft anderhalf jaar de tijd gehad hier iets aan te doen en niets gedaan.”

“Waarom is het aantal opgeleide IC-verpleegkundigen niet verveelvoudigd zoals in het Maastricht UMC+? Waarom is het IC-loon niet verhoogd om uitstroom te voorkomen?” vraagt Van Houwelingen zich af.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons geeft antwoord: “Ter voorbereiding op nieuwe lockdowns in de herfst. Oplossingen zijn gewoonweg niet gewenst.”

bron
 
19 sept 2021 10:25 #2
Alleeen leeghoofden zien dit niet in.
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Inloggen

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers