file Wat zoekt de NAVO in het oosten, bij de Krim?

25 jan 2022 07:36 #1
Ik zond vast een berichtje naar de vrt ombudsman.

De voorgeschiedenis van de Krim volgens wikipedia.

1: De Russisch-Turkse oorlog van 1768-1774 eindigde in een overwinning voor Rusland. Bij het verdrag van Küçük Kaynarca werd de Krim onafhankelijk, en in 1783 door Rusland geannexeerd. In 1802 werd het Gouvernement Taurida opgericht, dat naast de Krim het gebied tussen de benedenloop van de Dnjepr en de Berda omvatte.
Na de Oktoberrevolutie in 1917 riep een etnische Krim-Tataarse regering op 13 december 1917 de Volksrepubliek van de Krim uit. De republiek wist zijn onafhankelijkheid niet lang te behouden en werd in januari 1918 door de bolsjewiekse troepen geannexeerd. De Taurida Socialistische Sovjetrepubliek werd opgericht, die al snel door Krim-Tataarse en Oekraïense troepen omvergeworpen werd.
In het Krim-offensief aan het eind van april 1918 veroverde het Duitse Keizerrijk de Krim.

Dus het rode leger heeft de Krim bevrijd van de Turks Ottomaanse bezetter.2: De Krim (Grieks: 'Κριμαία', Krim-Tataars: Qırım, Oekraïens: Крим - Krim, Russisch: Крым - Krym) is een schiereiland in de Zwarte Zee en de Zee van Azov. De oppervlakte is 26.081 km² en in 2001 was het aantal inwoners 2.033.736.[1] Op de Krim ligt de (Autonome) Republiek van de Krim met als hoofdstad Simferopol en de belangrijkste havenplaats is Sebastopol aan de Zwarte Zee, die geen onderdeel is van de Krimrepubliek. De Krim valt sinds februari 2014 de facto onder Russisch gezag (met uitzondering van het door Oekraïne geregeerde deel van de Schoorwal van Arabat), maar is volgens het merendeel van de VN-lidstaten (waaronder Oekraïne) nog steeds Oekraïens grondgebied.[2]
Russen 1.240.400 (60,1%)
De meest gesproken taal is het Russisch, dat geldt als lingua franca.[4][5]

Sebastopol is geen deel van de Krim Republiek omdat de Russische vloot er ligt, daarom blijft dit RUSSISCH GEBIED.
Dat is ook altijd zo geweest, het is dit gebied dat Rusland beschermd, het is net daarom dat de troepen van Rusland vanaf eigen bodem de NAVO bewegingen in de gaten houden.
Stel u voor dat Rusland oefeningen houd in de noordzee tot het kanaal, dus voor de Belgische kust, je zal dan ook Belgische militairen zien komen die de bewegingen van de Russen in de gaten houden. Leg mij nu eens uit wat Poetin fout doet?


3: Op 2 april 1919 veroverde het Rode Leger Simferopol. De Krimse Socialistische Sovjetrepubliek werd opgericht, maar al in juni 1919 overgenomen door de Witten. Na het verslaan van de Witten herwon het Rode Leger de controle in 1920. De Krimse Autonome Socialistische Sovjetrepubliek werd op 18 oktober 1921 opgericht, als onderdeel van de Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek.

De pro Russische republiek Krim verscheen voor het eerst in 1921.
Deze bevind zich vandaag op het schiereiland Krim.


4: Gedurende de Tweede Wereldoorlog was de Krim het toneel van hevige gevechten tussen Duits-Roemeense troepen enerzijds en troepen van het Rode Leger anderzijds. Na de bevrijding beschuldigde Stalin de Krim-Tataren van collaboratie met de Duitsers, en verbande hen collectief naar Centraal-Azië. De Krimse ASSR werd op 30 juni 1945 omgevormd tot de niet meer autonome Krimse Oblast van de Russische SFSR.

De Krimse Oblast (Russisch: Крымская область; Krimskaija oblast, Oekraïens: Кримська область; Krims’ka oblast; Krim-Tataars: Qırım vilâyeti) was van 1945 tot 1954 een oblast van de Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek en van 1954 tot 1991 een oblast van de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek. Beide republieken waren onderdeel van de Sovjet-Unie. De hoofdstad was Simferopol.

Tot zo ver een stukje Russische voorgeschiedenis.
Nu de man in de vrt studio begint pas bij het uiteenvallen van de Sovjetunie in 1991 maar gaat totaal voorbij aan het feit dat de 60% Russen indien de Krim niet langer Russisch zou zijn terug ontheemden zullen verworden.
Dat is natuurlijk niet belangrijk en ondergeschikt aan de energieoorlog, de gaspijplijn die over de Krim loopt en die het Westen in eigen beheer wil uitbatn.
Want dat is wat de NAVO daar gaat doen.Nog wat uit de wikipedia pagina:

Tijdens het bewind van Stalins opvolger Chroesjtsjov werd de Krim in 1954 aan de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek overgedragen.
Op 6 maart 2014 stemde het Krimse parlement in met een decreet dat bepaalt dat de Krim een deel van Rusland werd. Op 11 maart werd een voorwaardelijke onafhankelijkheidsverklaring getekend dat de Krim zich zou afscheiden van Oekraïne indien de bevolking voor aansluiting met Rusland zou kiezen. Op 16 maart 2014 werd een referendum over aansluiting bij Rusland gehouden.
Op 18 maart 2014 werd de aansluiting van de Krim bij de Russische Federatie bekendgemaakt. Het gebied werd omgevormd tot het Federaal District Krim, en in juli 2016 toegevoegd aan het Zuidelijk Federaal District.


Het Krim parlement heeft gekozen zich bij de Russische federatie aan te sluiten, ook het volk stemde via een referendum voor aansluiting bij Rusland.
Alleen het WESTEN weigert deze democratisch genomen koers te aanvaarden en gaat nu middels propaganda en NAVO oefeningen in het gebied Poetin in de val te lokken.
Gaat Europa nu eens stoppen zich te laten leiden door de puppetmaster USA. Dat die eens hun eigen oorlog voeren als ze die willen.
Wij hebben daar niets mee te maken, en ik distancieer mij volledig van wat zich nu in die regio afspeelt.
Rusland worstelt niet, de VS worstelt zich onrechtmatig de regio in.
Gaat de VRT dit soort interviews eens overlaten aan een journalist die de zaken kritisch bestudeert in plaats van de huidige randdebielen verder de bevolking te laten voorliegen?
Het word hoog tijd dat de VRT terug aan degelijke journalistiek gaat doen, het is ruim twee decennia geleden dat ik nog gemotiveerde journalisten een interview zag doen, die in staat waren kritische vragen te stellen op zoek naar echte antwoorden.

Ik citeer "Op 16 maart 2014 werd een referendum over aansluiting bij Rusland gehouden"Er is een volksraadpleging gehouden op 16 maart 2014.
www.europa...te_uitslagen

Feest op Krim na eerste uitslagen referendum- Hoofdinhoud
zondag 16 maart 2014, 23:01
SIMFEROPOL (ANP) - Na de volksraadpleging op de Krim wordt zondagavond uitbundig feestgevierd in de regionale hoofdstad Simferopol. 95,5 procent van de kiezers wil dat het autonome Oekraïense schiereiland zich bij Rusland voegt, meldde de referendumcommissie toen de helft van de stemmen was geteld. 3,5 procent zou tegen een Russische toekomst zijn en 1 procent van de stemmen was ongeldig, liet de premier van de Krim Sergej Aksjonov weten.

In Simferopol rijden toeterende auto's in colonne door de straten en op het Leninplein hebben duizenden mensen zich verzameld met vlaggen van Rusland en de Krim. Op de gevel van het regeringsgebouw staat in groene letters de tekst 'Wij zijn thuis'.

De definitieve uitslag van het referendum wordt maandagmorgen verwacht. In totaal zou ruim 8 op de 10 stemgerechtigden zich hebben uitgesproken.

Het voorlopige resultaat is allesbehalve verrassend, aangezien 58 procent van de bevolking Russischsprekend is en minderheden zoals de Krimtataren juist van plan waren de volksraadpleging te boycotten. Aksjonov liet weten dat een delegatie van de Krim maandag naar Rusland vliegt om president Vladimir Poetin officieel om inlijving bij Rusland te vragen. Die heeft al laten weten het verzoek te zullen inwilligen. Volgende week wordt de Russische roebel een wettig betaalmiddel op de Krim. De Oekraïense Grivna kan dan nog 6 maanden gebruikt worden.

De Europese Unie en de Verenigde Staten weigeren de uitkomst van het referendum te erkennen. De volksraadpleging voldoet niet aan internationale wetten, lieten zij eerder weten.
25 jan 2022 10:27 - 25 jan 2022 10:28 #2
Om het verhaal nog meer kleur te geven, dit

jfp.org.ua...35?locale=en

ie je, de 'volksrepubliek' heeft geen 10 miljoen dollar over. Alles gaat in de zakken van Sergei Kurchenko, die alle ondernemingen die uit Oekraïne zijn weggenomen voor zichzelf greep en nu elk laatste beetje kostbaarheden perst voor zijn bedrijf Vneshtorgservice , "zei Kazanskiy, verwijzend naar een van de rijkste oorlogsprofiteurs.


En wie is deze persoon, ook op wikipedia te vinden:

Vertaald uit het Engels-Serhiy Vitaliiovych Kurchenko is een Oekraïense zakenman en oprichter/eigenaar van de bedrijvengroep "Gas Ukraine 2009" die gespecialiseerd is in de handel in vloeibaar gemaakt aardgas. Kurchenko is ook de voormalige eigenaar en voorzitter van FC Metalist Kharkiv en de Oekraïense Media Holding-groep


Wij verkiezen zijn aardgas en gebruiken dit als pressiemiddel omdat sommige mensen een waanbeeld hebben over een nieuwe inval door Rusland.
26 jan 2022 10:45 #3
Naar onze minister van landsverdediging en defensie toe stelde ik volgende vraag.
De informatie die je kan vinden over de tiran Zelenski (van Joodse afkomst, wie gaat nu met iemand van dat volk nog in zee?) is schokkend.
Stuur dit artikel en je vragen ook naar de Nederlandse regering aub, want wat ze in de regio gaan doen, terwijl die Zelenski zelf Donbas blijft beschieten, sorry dit is een crimineel, een moordenar die alle afspraken opblaast.

Wat is het doel van België, die militairen naar Oekraïne stuurt om de dictator en Minsk II ontkenner Zelenski, de Joodse komiek te steunen?
Gaat België mee een oorlog opstarten in navolging van het beleid van deze tiran?
Leest u zich aub even in, er stat een mooie samenvatting van die man zijn activiteiten, waaronder vrouwen in militaire dienstplicht zetten, ook zwangere vrouwen en vrouwen met veel kinderen.
Straks indien nodig verlaagt hij de leeftijd nog en gaan onze Belgische militairen samen met kindsoldaten vechten tegen Rusland.
Is dat de koers die België met de VN, de NAVO en Europa wil inslaan?
www.rt.com...o-warmonger/

Hier een stukje uit het samenvattende artikel:
Ik kan niet geloven dat er ook maar 1 Belg is die deze gek wil steunen.
Er zijn veel escalatie-incidenten geweest in Donbass tijdens het presidentschap van Zelensky. Het VN-bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR) meldt :dat het aantal schendingen van het staakt-het-vuren in het conflictgebied tussen 1 februari 2021 en 31 juli 2021 aanzienlijk is gestegen, waarbij 62 burgers om het leven zijn gekomen. Dat zijn 51% meer doden dan in de voorgaande zes maanden. De VN heeft ook melding gemaakt van een stijging van 369% van het aantal geregistreerde schendingen van het staakt-het-vuren. Van 1 februari 2021 tot 31 juli 2021 registreerde het OHCHR 27 gevallen van artillerieschade aan civiele doelen, waarbij 22 (81%) van deze incidenten plaatsvonden op het door de Donbass-jagers gecontroleerde gebied en vijf (19%) op de door de overheid gecontroleerd gebied. Zo blijven de Oekraïense troepen de faciliteiten van de zelfverklaarde republieken beschieten, waarbij de meeste slachtoffers vallen, aldus de VN-gegevens. En laten we niet vergeten dat dit allemaal gebeurde vóór de recente militaire hysterie en publieke klaagzangen over de op handen zijnde 'Russische invasie'.
30 jan 2022 09:48 #4
Allemaal afleiding
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers