file Amerikaanse functionarissen hebben reeds propaganda gevoerd tegen China.

18 mrt 2022 12:02 #1
Exclusief: China accepteert nooit Amerikaanse dwang op Oekraïne, zal krachtige tegenmaatregelen nemen als belangen van Chinese bedrijven, individuen worden geschonden

Een anonieme functionaris vertelde de Global Times dat de Chinese president Xi Jinping en de Amerikaanse president Joe Biden op verzoek van de VS een telefoongesprek zullen voeren om van gedachten te wisselen over de betrekkingen tussen China en de VS en de situatie in Oekraïne; uit overwegingen van bilaterale betrekkingen, het bevorderen van vredesbesprekingen en het aansporen van de VS om het juiste standpunt in te nemen, accepteerde China het voorstel. 

Het is niet verrassend dat sommige Amerikaanse functionarissen vóór het telefoongesprek intensief onverantwoordelijke opmerkingen hebben gemaakt en desinformatie hebben verspreid om China te belasteren en het onder druk te zetten over de kwestie Oekraïne. Dergelijke daden zijn "gewone praktijken" van de VS geworden vóór interacties op hoog niveau, die onverantwoordelijk en immoreel zijn, zei de functionaris. 

China zal nooit dreigementen en dwang van de VS accepteren, en als de VS maatregelen nemen die de legitieme belangen van China en de belangen van Chinese ondernemingen en individuen schaden, zal China niet werkeloos toezien en een krachtig antwoord geven, benadrukte de ambtenaar, erop wijzend dat de VS heb hier geen illusies of misrekeningen over. 

Sinds het begin van de crisis in Oekraïne heeft China, gezien de goede en slechte feiten, een onafhankelijk oordeel gegeven en constructieve inspanningen geleverd. China heeft aangedrongen op onafhankelijk diplomatiek beleid, de soevereiniteit en integriteit van elk land gerespecteerd, het Handvest en de principes van de VN nageleefd, aandacht besteed aan de veiligheidsproblemen van alle landen en alle inspanningen ondersteund die de vreedzame aanpak van de crisis vergemakkelijken, zei de functionaris. 

De internationale gemeenschap kan eerlijk beoordelen wie eerlijk en open is en wie iets van plan is, wie de situatie verlicht en wie de spanningen doet toenemen, wie vredesbesprekingen bevordert en wie olie op het vuur gooit, en wie de vrede en stabiliteit handhaaft en die confrontaties tussen blokken uitlokt, zei de functionaris.  

Als initiatiefnemer en direct betrokken partij van de Oekraïne-crisis moeten de VS nadenken over hun eigen rol, serieus haar historische verantwoordelijkheid opnemen en concrete maatregelen nemen om de crisis op te lossen en het vertrouwen van de internationale gemeenschap te winnen, zei de functionaris. 

Wie aan de goede kant van de geschiedenis staat en wie aan de verkeerde kant van de geschiedenis, zal door de geschiedenis worden bewezen, niet door individuele landen of individuen, zei de functionaris.

De functionaris zei dat China de VS zal blijven aansporen om de toezegging van president Biden na te komen om geen nieuwe Koude Oorlog te zoeken, geen veranderingen in het Chinese systeem te zoeken, geen sterkere alliantie tegen China te zoeken, geen "Taiwan-secessionisme" te steunen en geen conflict te zoeken met China 

dringt er bij de VS op aan de beginselen van wederzijds respect, vreedzaam samenleven en win-win-samenwerking te volgen, met China samen te werken om de door de twee staatshoofden bereikte consensus uit te voeren en de bilaterale betrekkingen weer op het juiste spoor van gezonde en stabiele ontwikkeling te brengen op een vroeg tijdstip, zei de ambtenaar.

www.global...255230.shtml
18 mrt 2022 12:10 #2
Morrison dringt aan op sancties tegen China, maar negeert de gruwel van Australië

Iedereen met een nuchtere geest zou duidelijk kunnen zien welk land er achter de Oekraïne-crisis zit en dat Kiev aanzet om de situatie te verergeren. Maar niet Scott Morrison.

De Australische premier zei naar verluidt dat zijn regering in de pas zou lopen met haar bondgenoten en partners om sancties tegen China in te voeren als China militair materieel aan Rusland zou leveren. Hij zei zelfs dat elke stap van China om Rusland te bewapenen "een gruwel" zou zijn.

Waarom heeft Australië zijn Amerikaanse bondgenoot niet voorgesteld zijn militaire steun aan Oekraïne stop te zetten, als het de bedoeling van Australië is om de spanningen te de-escaleren? Zowel China als Rusland hebben de Amerikaanse bewering ontkend dat China militaire hulp aan Rusland zou verlenen. Toch koos Australië ervoor om met deze desinformatie te spelen, waaruit alleen blijkt dat het een lakei van de VS is.

Australië heeft weinig belang bij de Oekraïne-kwestie - het is geen NAVO-lid, heeft geen geopolitieke verstrengeling met Oekraïne en ligt ver weg van Oekraïne en Rusland. De enige inzet is het beschermen van de Amerikaanse belangen in het kader van zijn alliantie met de VS, vertelde Qin Sheng, executive research fellow bij Centre for Australia, New Zealand and South Pacific Studies van de Chinese Academy of Social Sciences, aan de Global Times.

"Zelfs de Australische topleider beschouwt zijn land niet als onafhankelijk en soeverein, maar positioneert het als een volgeling van de VS. Toen hij zei dat Australië 'in de pas zal lopen' met bondgenoten bij het sanctioneren van China, geeft dit feitelijk aan dat Australië geen vermogen om het alleen te doen," zei Qin.

Morrisons bluf om de kant van bondgenoten te kiezen om China te bestraffen, kan alleen als een grap worden gezien. China en Australië zitten qua economisch volume niet op hetzelfde niveau. Australië heeft de Chinese markt veel meer nodig dan China Australië nodig heeft, en de Australische export naar China is ofwel vervangbaar of kan bijna worden genegeerd, volgens Chen Hong, voorzitter van de Chinese Association of Australian Studies en professor en directeur van het Australian Studies Centre in East China Normale Universiteit.

De zakelijke banden van Australië met China hebben al veel geleden onder de verslechterende betrekkingen met zijn grootste handelspartner als gevolg van de woedende anti-China-agenda van de Australische regering. Alvorens enige sanctiemaatregelen te nemen, zou Australië naar de VS moeten kijken voor enkele aanwijzingen. In de afgelopen jaren heeft Washington China nieuwe sancties opgelegd - het voerde een handelsoorlog met China, nam Chinese hightechbedrijven op op zijn exportlijst en legde sancties op aan Chinese functionarissen vanwege een aantal excuses. Maar uiteindelijk kreeg Washington niet wat het wilde door sancties op te leggen. "Australië prijst zichzelf aan als een 'middenmacht', maar het is gewoon een middelgrote economie die meer afbijt dan het kan kauwen," vertelde Chen aan de Global Times, eraan toevoegend dat het alleen tegenmaatregelen van China zal uitnodigen als Australië een substantiële stap zet. En zelfs in het belang van de verkiezingscampagne zou Morrison moeten nadenken in hoeverre dergelijke retoriek zou werken.

Over gruwel gesproken: Australië is de VS gevolgd om een ​​gruwelijk bloedbad te plegen onder burgers in Afghanistan, en er is nog geen recht gedaan. Dit is de echte gruwel.

www.global...255205.shtml
van: Theo
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers