file Wat documentatie over Bucha.

04 apr 2022 19:54 #1
Ik begin met deze:Oekraïne claimt dat Bucha tussen steden ten noorden van Kiev is bevrijdRoman Olearchyk in KievOekraïense functionarissen beweerden vrijdag dat de strijdkrachten van het land Bucha, een buitenwijk naast Irpin, net ten noorden van de hoofdstad Kiev, hadden bevrijd, evenals tal van andere steden en dorpen in het hele land.De ontwikkeling volgt op meer dan een maand van fel Oekraïens verzet dat Russische troepen in het gebied verzandde en een snelle verovering van Kiev verhinderde.De herovering van Bucha door Oekraïne komt dagen nadat het Russische ministerie van Defensie had gesuggereerd dat het zijn troepen uit de buurt van Kiev zou terugschroeven en zich zou concentreren op militaire operaties in het oosten en zuiden van het land.“Bucha is gratis! Het Oekraïense leger heeft de stad bevrijd', zei de burgemeester van de stad, Anatoly Fedoruk, vrijdag in een videotoespraak.
 Oekraïense functionarissen bevestigden deze week dat ze Russische troepen uit Irpin hadden verdreven. Overheidsvideo's uit Irpin en Bucha - ooit chique buurten van de hogere tot middenklasse - lieten zien dat ze grotendeels waren gebombardeerd en gedecimeerd door veldslagen.Eerder op vrijdag zei de leider van de Oekraïense strijdkrachten dat regeringstroepen in 37 dagen na de "heldhaftige oppositie van het Oekraïense volk tegen de Russische militaire invasie", bijna 30 nederzettingen hadden bevrijd.Ten noorden van Kiev claimen de Oekraïense strijdkrachten de "herstelde controle" over de nederzettingen te hebben, waaronder: Demydiv, Dymer, Lytvynivka, Gavrylivka, Kozarovychi, Zhovtneve, Hlybivka, Yasnohorodka, Talakun, Sukoluchchya, Lypivka, Gavronshchena, Mymilkovyshchena, Makolayivka .Russische en Oekraïense militaire claims kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd.

www.ft.com...46a2c573235f
04 apr 2022 20:36 #3
Een tijdlijntje op rtpuntcom

Hier is een tijdlijn van hoe de gebeurtenissen zich ontvouwden.

27 maart
Beelden van vermeende marteling van Russische krijgsgevangenen verschijnen
Op sociale media werden beelden gepubliceerd van wat leek op Oekraïense soldaten die Russische krijgsgevangenen in de benen schieten. De video leidde tot wijdverbreide veroordeling, onder meer van enkele westerse publieke figuren.
De daders waren blijkbaar leden van de ultranationalistische strijdkrachten van Oekraïne. De aanwezigheid van deze neonazistische eenheden werd door Moskou genoemd als een van de redenen voor de militaire aanval die het eind februari op het land lanceerde.

29 maart
Gesprekken in Istanbul
Het Russische leger kondigde een gedeeltelijke terugtrekking aan na de door Turkije georganiseerde Russisch-Oekraïense vredesbesprekingen.
Moskou verklaarde dat de vooruitgang die tijdens de besprekingen werd geboekt de voorwaarden schiep voor een vermindering van de vijandelijkheden in de buurt van Kiev, en zei dat het bedoeld was als een concessie aan de Oekraïense regering, maar veel commentatoren waren sceptisch over de motieven. Sommigen beweerden dat het een weerspiegeling was van verminderde militaire ambities, als gevolg van hardnekkig Oekraïens verzet.
Tijdens de gesprekken eisen Russische functionarissen een onderzoek naar de beelden van vermeende marteling van krijgsgevangenen, wat aangeeft dat er geen genade zou zijn voor de daders, mochten ze worden gevangengenomen. Oekraïense functionarissen beloofden het tot op de bodem uit te zoeken en verklaarden dat dergelijk gedrag van hun soldaten niet zou worden getolereerd.

Er lijken echter geen acties te zijn ondernomen.

29 maart
Rusland waarschuwt voor geënsceneerde video's
Het Russische leger beweerde dat de Oekraïense regering haar ultra-nationalistische troepen opdracht heeft gegeven om geënsceneerde video's te maken die zogenaamd bewijs tonen van misdaden gepleegd door Russische troepen tegen burgers.
De beelden zouden Russische soldaten beschuldigen van "massamoorden, overvallen, schade aan de sociale infrastructuur", beweerde generaal Mikhail Mizintsev.

31 maart
Burgemeester van Bucha verklaart stad bevrijd
In een videotoespraak verklaarde burgemeester Anatoly Fedoruk zijn stad bevrijd "van Russische orks [sic]" en noemde het een grote overwinning voor Oekraïense verdedigers.
Alle Russische troepen trokken zich de vorige dag terug uit de stad, meldden zowel Moskou als de media die verslag deden van het conflict. De burgemeester maakte in zijn feestelijke toespraak geen melding van vermeende Russische oorlogsmisdaden.

April 1
Kiev publiciteit damage control
De Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR) beweerde dat het communicatie tussen de regeringen van Oekraïne en Groot-Brittannië had onderschept over de publiciteitsgevolgen van de vermeende martelvideo.
De SVR verklaarde dat westerse regeringen "zich bewust waren van de schendingen van het internationaal humanitair recht door Kiev" en bereid waren de daders te helpen om onverantwoordelijk te blijven.
Het rapport maakte geen melding van Bucha of pogingen om bewijs van oorlogsmisdaden te fabriceren.

April 1
Zelensky zegt dat Azov "zijn wat ze zijn"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bagatelliseerde de donkere kant van Oekraïense nationalisten van het Azov-bataljon in een interview met Fox News.
De omroeporganisatie Bret Baier vroeg Zelensky naar de veelbesproken neonazistische banden van Azov en de beschuldigingen van wreedheden die tegen hen werden opgeworpen.
"Ze zijn wat ze zijn," merkte Zelensky op in reactie, voordat hij uitlegde hoe het voormalige vrijwilligersbataljon bijdroeg aan de verdediging van Oekraïne tegen Rusland en vervolgens werd geïntegreerd in het nationale leger.

April 2
Oekraïense commando's ingezet in Bucha
De Oekraïense nationale politie zei dat het zijn 'Safari'-commandoregiment naar Bucha had gestuurd om "het grondgebied vrij te maken van saboteurs en medewerkers van Russische troepen" , en om "de plaatsen te inspecteren van door Rusland gepleegde oorlogsmisdaden".
Bewijzen van vermeende Russische wreedheden in Bucha begonnen op dezelfde dag uit de stad te stromen. Beelden uit de stad toonden straten bezaaid met lichamen in burgerkleding, sommigen met hun handen op de rug gebonden.
Kiev beweerde dat Russische soldaten standrechtelijk burgers hadden geëxecuteerd voordat ze zich terugtrokken uit de stad. De omvang van de vernietiging in Bucha gaf aan dat Rusland probeerde het Oekraïense volk te onderwerpen aan genocide, beweerde de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba. Op 3 april meldde het parket van de procureur-generaal dat er 410 lichamen van burgers in de stad waren geborgen.
Westerse functionarissen veroordeelden Rusland en namen de Oekraïense aantijgingen voor waar.

April 2
In strijd met bewijs
Een clip die werd gepubliceerd en later werd verwijderd door de Oekraïense militaire commandant Sergey Korotkih, toonde Oekraïense troepen in Bucha die de regels voor betrokkenheid bespraken. Korotkih, voorheen een Wit-Russisch staatsburger, is een openlijke neonazi die in 2014 naar Oekraïne ging om te vechten in de gelederen van het beruchte Azov-bataljon. In Rusland wordt Korotkih gezocht op beschuldiging van meerdere moorden.
Men kan een van de strijders horen vragen of het OK was om te schieten op "jongens die geen blauwe armbanden dragen" die Oekraïense soldaten identificeren. Het antwoord was een bevestigend "je gokt".
Sommige burgers die blijkbaar in Bucha zijn omgekomen, droegen witte armbanden. Russische troepen hadden naar verluidt alle burgers gevraagd om ze te dragen om zichzelf te identificeren als niet-strijders.

April 3
Rusland ontkent Oekraïense claims
Het Russische ministerie van Defensie ontkende de beweringen van Kiev en noemde de drie dagen tussen de terugtrekking van de troepen en het verschijnen van het bewijsmateriaal een verdacht teken.
Moskou zei dat de beschuldigingen "een provocatie" waren en mogelijk bewijs van misdaden begaan door Oekraïense troepen nadat ze de stad waren binnengekomen. De verklaring wees op de ogenschijnlijk verse staat van sommige van de lichamen op de foto's.
Rusland riep toen een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad bijeen om Bucha te bespreken en wat het beweert een poging te zijn om het te besmeuren.
Moskou beweerde dat de poging om elkaar op maandag te ontmoeten werd geblokkeerd door het VK, dat ook een permanent lid van het lichaam is. De Britse missie zei dat de sessie in plaats daarvan op dinsdag zal plaatsvinden.

www.rt.com...allegations/
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers