file Reporter ALEXANDER RUBINSTEIN voor greyzone

12 apr 2022 10:23 #1
thegrayzon...mes-ukraine/Topwetgevers in het Amerikaanse congres waren gastheer van Mamuka Mamulashvili, een beruchte Georgische krijgsheer van het Legioen die opschepte over het autoriseren van veldexecuties van gevangengenomen Russische soldaten in Oekraïne.  Na voor de vijfde keer de wapens op te nemen tegen Rusland, heeft de Georgische Legioencommandant Mamuka Mamulashvili op video opgeschept over zijn eenheid die veldexecuties uitvoert op gevangengenomen Russische soldaten in Oekraïne. Terwijl westerse media-experts huilden over beelden van dode lichamen in de stad Bucha, in navolging van de beschuldiging van de Oekraïense president Volodymyr Zelenksy dat Rusland schuldig is aan "genocide", hebben ze grotendeels de schijnbare bekentenis over het hoofd gezien van wreedheden door een erkende bondgenoot van de Verenigde Staten, die verwelkomd op Capitol Hill door hooggeplaatste wetgevers die toezicht houden op de commissies voor buitenlands beleid van het congres.Na in vier oorlogen tegen Rusland te hebben gevochten, en ondanks beschuldigingen dat hij een leidende rol speelde in het bloedbad van 49 demonstranten op het Maidan-plein in Kiev in 2014, heeft Mamulashvili meerdere reizen gemaakt naar de Verenigde Staten, waar hij een warm welkom kreeg van leden van het Congres , de politie van New York en de Oekraïense diasporagemeenschap. In een interview in april werd Mamulashvili gevraagd naar een video waarin Russische strijders te zien zijn die buitengerechtelijk zijn geëxecuteerd in Dmitrovka, een stad op slechts vijf mijl van Bucha. Mamulashvili was openhartig over de take-no-prisoners-tactieken van zijn eenheid, hoewel hij ontkent betrokken te zijn bij de specifieke afgebeelde misdaden.“We zullen geen Russische soldaten nemen, evenals Kadyrovieten [Tsjetsjeense strijders]; in ieder geval zullen we geen gevangenen nemen, geen enkele persoon zal worden gevangengenomen', zei Mamulashvili, wat inhield dat zijn strijders krijgsgevangenen executeren.Het gevechtsshirt van de krijgsheer was versierd met een patch met de tekst 'Mama zegt dat ik speciaal ben'. 

Mamuka Mamulashvili, commandant van het "Georgische Nationale Legioen" in Oekraïne: "Ja, we binden hun handen en voeten soms vast. Ik spreek namens het Georgische Legioen, we zullen nooit Russische soldaten gevangen nemen. Geen van hen zal gevangen worden genomen ."  pic.twitter.com/4GM9nHsOMo — Russen Met Houding (@RWApodcast)  6 april 2022


 “Ja, soms binden we hun handen en voeten vast. Ik spreek namens het Georgische Legioen, we zullen nooit Russische soldaten gevangen nemen. Geen van hen zal gevangen worden genomen”, benadrukte MamulashviliExecuties van vijandelijke strijders worden volgens de Conventie van Genève als oorlogsmisdaden beschouwd.

 

 Oorlogsmisdaden in de frontliniesWesterse regeringen blijven een Russisch verzoek blokkeren voor een onderzoek van de Verenigde Naties naar vermeende bloedbaden in Bucha, waar tientallen lijken werden gefotografeerd na de Russische terugtrekking uit de stad, sommigen met gebonden handen en neergeschoten in executiestijl - zoals Mamulashvili beschreef dat ze deden met gevangenen.Hoewel de gebeurtenissen in Bucha een bron van verontwaardiging en verhitte discussies zijn geworden, heeft een duidelijk geval van oorlogsmisdaden door Oekraïense troepen die op 30 maart slechts  vijf mijl  verderop plaatsvonden toen de Russische troepen zich terugtrokken, een meer gedempte reactie gekregen ondanks  berichtgeving door de New York Times  .De macabere  beelden  tonen Russische parachutisten die dood of bloedend op de weg liggen, sommigen met hun handen duidelijk vastgebonden - naar verluidt het  handwerk  van het Georgische Legioen. Om het succes van de hinderlaag te vieren, vestigt de videograaf de aandacht van zijn medesoldaten: “Georgiërs! Belgravia, jongens!” Belgravia verwijst naar een nabijgelegen wooncomplex waar vermoedelijk enkele niet-Georgische strijders vandaan komen.'Kijk, hij leeft nog', zegt een van de strijders terwijl een Rus zich in een plas bloed kronkelt. Hij werd vervolgens drie keer van dichtbij neergeschoten. Oz Katerji, een neoconservatieve Brits-Libanese agent die de aandacht heeft getrokken door  dreigende Whatsapp-berichten  te sturen naar journalisten die tegen de door de VS gesteunde vuile oorlog in Syrië zijn,  fantaserend over de politie die  Grayzone-redacteur Max Blumenthal martelt, en de voormalige Britse Labour-leider Jeremy Corbyn  hysterisch  lastigvalt bij een anti-oorlogsbijeenkomst en  insluiting  bij door de CIA gesteunde gewapende bendes in Syrië, eindigde op de plaats van het Russische konvooi twee dagen nadat het was vernietigd. Katerji filmde zichzelf tegen de achtergrond van talloze uitgebrande Russische tanks en  tweette  dat soldaten hem vertelden dat "ze gisteren acht Russische lijken van het slagveld hadden verwijderd". 

Een even gesaneerde afbeelding van de scène werd gepubliceerd door het Ministerie van Defensie van Oekraïne op Twitter, dat opnamen van de vernietiging en een interview met een soldaat over een intermitterende elektronische soundtrack verzamelde.

??елірна робота українських захисників а иївщині.

омандир підрозділу розповідає деталі бою, під час якого українські танкісти "прийняли заліки" у російських загарбників

иємного ерегляду ? pic.twitter.com/uLm4ANgvt5

— Verdediging van Oekraïne (@DefenceU) 2 april 2022

In de originele video over oorlogsmisdaden wordt een van de mannen die zich verkneukelden op de plaats van de moorden geïdentificeerd als Khizanishvili Teymuraz van het Georgische Legioen. Voorheen diende Teymuraz als lijfwacht van de voormalige Georgische president en Mamulashvili-bondgenoot Mikheil Saakasjvili.

Saakasjvili, een huisdierproject van neoconservatieven uit Washington, werd in ongenade gevallen nadat hij in 2008 een rampzalige keuzeoorlog tegen Rusland over Zuid-Ossetië had geleid. Uiteindelijk accepteerde hij een aanbod van Oekraïne om in 2015 als gouverneur in Odessa te dienen.

“Het is noodzakelijk om chaos te creëren op de Maidan”
Het meest dodelijke incident tijdens de rellen en protesten van 2013-14 op het Maidan-plein in Kiev, dat uiteindelijk leidde tot de afzetting van de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj, was het bloedbad van 49 demonstranten op 20 februari 2014. Het incident wakkerde internationale verontwaardiging aan tegen Janoekovitsj en verzwakte de regering van Oekraïne. onderhandelingspositie. Toch blijft het gehuld in intriges.

Tijdens de kleurenrevolutie op de Maidan verzamelde Mamulashvili zijn oude oorlogsvrienden om de zaak van Oekraïne op zich te nemen. In de buurt van het centrale plein werd zijn groep naar verluidt "opgedragen de orde te waarborgen zodat er geen dronkaards waren, de discipline te handhaven en oproerkraaiers te identificeren die door de autoriteiten waren gestuurd." 

De voormalige kameraden van Mamulashvili vertelden de Russische media dat hij hen uiteindelijk vertelde dat "het noodzakelijk is om chaos te creëren op de Maidan, door wapens te gebruiken tegen doelen, demonstranten en politie - geen verschil." 

President Vlodymyr Zelensky heeft de moorden op de Maidan beschreven als "de meest gecompliceerde zaak in ons land", en merkt op dat er met de plaats delict is geknoeid en dat documenten op mysterieuze wijze zijn verdwenen. 

Ook internationale instanties blijven in de war. Terwijl de door de NAVO gefinancierde denktank van de Atlantische Raad de kwestie als "onopgelost" heeft beschreven , hebben de Verenigde Naties opgemerkt dat " rechtvaardigheid ongrijpbaar blijft ".

Tegenwoordig wijzen sommige onderzoekers op Mamulashvili en zijn Georgische legionairs als hoofdverdachten achter de mysterieuze moorden. Ivan Katchanovski, een professor politieke wetenschappen aan de Universiteit van Ottawa, is een van degenen die geloven dat Mamulashvili's bondgenoten waarschijnlijk onder degenen waren die op demonstranten schoten vanuit gebouwen boven Maidan Square, wat bloedvergieten veroorzaakte dat uiteindelijk werd toegeschreven aan de toenmalige regering van Oekraïne.

“Getuigenissen van verschillende Georgische zelf toegegeven leden van Maidan-sluipschuttersgroepen voor het proces en onderzoek van het Maidan-bloedbad en hun interviews in Amerikaanse, Italiaanse en Israëlische tv-documentaires en Macedonische en Russische media zijn over het algemeen consistent met de bevindingen van mijn academische studies van het Maidan-bloedbad, ” Katchanovski reageerde op The Grayzone.

Hoewel Katchanovski zei dat zijn academisch onderzoek niet gericht was op de betrokkenheid van specifieke personen bij het bloedbad, verklaarde hij dat de meeste Georgiërs die tijdens het proces getuigden hun namen, paspoortnummers en grensstempels, kopieën van vliegtickets, video's en foto's in Oekraïense of Georgische legers, en ander bewijs om hun geloofwaardigheid te bevestigen. Hij voegde eraan toe dat sommige van hun identiteiten werden geverifieerd door de Oekraïense grenswacht en de Armeense en Wit-Russische autoriteiten voor het Maidan-bloedbad in Oekraïne.

"Het proces van de massamoord in Maidan in november 2021 gaf toe en toonde als bewijs een getuigenis van een van deze Georgiërs die bekende lid te zijn van een groep Maidan-sluipschutters", verklaarde Katchanovski.

Getuigenissen van 7 Georgiërs bevestigen de bevindingen van mijn academische studies dat zowel Maidan-demonstranten als politie werden afgeslacht door sluipschutters in het door Maidan gecontroleerde Muziekconservatorium en Hotel Ukraina in een valse vlagbloedbad met Maidan-leiders en extreemrechtse betrokkenheid t.co/4HVM9TK7an

— Ivan Katchanovski (@I_Katchanovski) 21 december 2021

De Amerikaanse congresleden die Mamulashvili ontvingen, waren ofwel niet op de hoogte van deze beschuldigingen of geloofden dat de Georgische krijgsheer eenvoudig onschuldig was.

Een krijgsheer gaat naar Washington
Zoals deze verslaggever onlangs voor The Grayzone documenteerde , tonen foto's die door Mamulashvili op zijn Facebook-pagina zijn geplaatst, hoe de Georgische harde man in het Capitool van de VS over de ellebogen wrijft met enkele van de topfiguren van de House Foreign Relations Committee.

Zijn gastheren waren de toenmalige Rep. Eliot Engel , Rep. Carolyn Maloney , voormalig Rep. Sander Levin , Rep. Andre Carson , Rep. Doug Lamborn en voormalig Rep. Dana Rohrabacher.

Op aanvullende foto's is te zien hoe hij de kantoren van de Senaat bezoekt, waaronder die van senator Dianne Feinstein, de voormalige voorzitter van de Inlichtingencommissie van de Senaat, en Kristen Gilibrand, die zowel in de Inlichtingencommissie als in de Armed Services Committee zit.

Telefonisch gecontacteerd door deze verslaggever, hebben de kantoren van senatoren Feinstein en Gilibrand geweigerd commentaar te geven op hun hosting van de Georgische krijgsheer.

Mamulashvili's meerdere reizen naar de Verenigde Staten hebben hem de mogelijkheid geboden om  evenementen  bij te wonen in de Oekraïense ambassade in Washington,  lezingen  te geven op Saint George Academy, een Oekraïense katholieke school in de Lower East Side van Manhattan, en een  interview  te houden met de Washington kantoor van de Amerikaanse regering Voice of America in 2015. Hij heeft zelfs geposeerd voor  foto-ops  met agenten van de New York City Police Department.
 Op extra foto's  is te zien dat  Mamulashvili de vlag van het Georgische Legioen vasthoudt met Nadiya Shaporynska, de oprichter en president van US Oekraïense Activists, een in DC gevestigde non-profitorganisatie die heeft  gelobbyd  bij het Congres om maatregelen te nemen tegen Rusland, die  dagelijks  bijeenkomsten hield buiten het Witte Huis , en  zamelde  tienduizenden dollars in om voorraden aan te schaffen voor het Oekraïense leger en vluchtelingen.Tussen deze reizen door bouwde Mamulashvili drie trainingsbases en rekruteerde honderden strijders. Sommige foto's die hij op Facebook  plaatste  , tonen ondergeschikten van de krijgsheer die kinderen (hieronder) trainen voor de strijd tegen Rusland. De praktijk van het opvoeden van kinderen voor oorlogsvoering wordt  gedeeld  door het meer beruchte Azov-bataljon van Oekraïne.

 


 Amerikaanse vrijwilliger bij het Georgische Legioen geeft details over executies, vlucht na bedreigingenIn maart interviewde deze verslaggever Henry Hoeft, een veteraan van het Amerikaanse leger die de oproep van Zelensky voor buitenlandse strijders aanvaardde en zich vrijwillig aanmeldde voor het Georgische Legioen. Hoeft vertelde The Grayzone dat  leden van het legioen hem dreigden te doden toen hij weigerde zonder wapen naar het front te gaan. Heft herinnerde zich ook hoe Georgische strijders zakken over de hoofden deden van twee mannen die door een controlepost bliezen en hen ter plaatse executeerden, waarbij ze werden beschuldigd van spionnen voor Rusland.Terwijl westerse verslaggevers Mamulashvili hebben  voorgesteld  als een dappere en tactisch bekwame slagveldcommandant sinds hij de strijd aanging met Rusland in Oekraïne, is zijn eenheid in de loop der jaren ook genoemd in artikelen over de onsmakelijke figuren die het in zijn gelederen heeft verwelkomd: neonazi's, bankovervallers en voortvluchtigen zoals Craig Lang, die in de Verenigde Staten wordt gezocht op verdenking van moord op een getrouwd stel in Florida.In het oosten van Oekraïne, waar Lang namens het Georgische Legioen (toen ook wel het "Buitenlandse Legioen" genoemd) vanaf de frontlinies de media toesprak, hebben het ministerie van Justitie en de FBI  Lang  en zeven andere Amerikanen onderzocht op oorlogsmisdaden. De groep zou naar verluidt "niet-strijders" als gevangenen hebben genomen en hebben gemarteld, soms tot de dood voordat ze werden begraven in een ongemarkeerd graf. Op de Facebook-pagina van Mamulashvili staat een  foto  zonder bijschrift van de Amerikaanse voortvluchtige. Terwijl de oorlog in Oekraïne heviger wordt en de VS zich steeds meer inzetten om deze te laten escaleren, kwispelen topfiguren van het buitenlands beleid in Washington met de ene hand Rusland met de vinger en schudden ze met de andere letterlijk de hand van Mamulashvili, een erkende oorlogsmisdadiger.

ALEXANDER RUBINSTEIN
 
 
Bijlagen
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers