file Poetin laat Minsk II respecteren, en wij NAVO willen het blijven schenden.

16 apr 2022 11:39 #1
De speciale militaire operatie van Poetin = Minsk II
Demilitarisatie van Donbass staat in dit akkoord, dat is al 8 jaar onmogelijk dus word nu heel Oekraïne gedemilitariseerd.
Terugtrekking van de Russische troepen volgt later, "nadat alle doelen zijn bereikt" zoals beloofd door Poetin.
Maar dan moet eerst de decentralistie van de macht (van Kiëv) over Donbass worden gerealiseerd zoals beschreven in Minsk II. Daartoe erkende President Poetin de onafhankelijkheid van de twee separatistische gebieden Donetst en Loegansk.
Om een duistere reden wil de NAVO dit niet, zelfs de VN die volledig het Minsk II goedkeurde wil dit plots niet meer.
De erkenning word ook niet aanvaard in het westen laat staan de decentralisatie van de macht.
Om deze schendingen van het Minsk II akkoord in stand te houden leveren wij, Nederlanders, Belgen en andere NAVO landen wapens aan Oekraïne op simpel verzoek van Washington.
Wat komen Finland en Zweden zoeken bij de NAVO.
Ook dat is een raadsel voor mij, maar waarschijnlijk ben ik wat te simpel om dit te kunnen begrijpen.
Lees even graag drie maal dit interview door en vorm uw eigen mening maar.
Feit is dat wij schijnheilig waren toen de hele VN het Minsk akkoord tekende.
Poetin stelt Minsk II in en wij protesteren zonder te snappen waarom we feitelijk protesteren.
De bevolking van Donbass word al 8 jaar beschoten door dit Oekraïne met haar pro westerse oorlogszuchtige regering.

chomsky.info/20211223/

in principe: de Minsk II-overeenkomst, aangenomen door Frankrijk, Duitsland, Rusland en Oekraïne in 2015, en unaniem goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad. De overeenkomst veronderstelt stilzwijgend de intrekking van de uitnodiging van George W. Bush aan Oekraïne om lid te worden van de NAVO, opnieuw bevestigd door Barack Obama, met een veto van Frankrijk en Duitsland, een uitkomst die geen enkele Russische leider waarschijnlijk zal accepteren.

Het roept op tot ontwapening van de op separatistische Rusland georiënteerde regio (Donbas) en terugtrekking van Russische troepen (“vrijwilligers”), en beschrijft de belangrijkste elementen van de nederzetting, met “drie essentiële en onderling afhankelijke onderdelen: demilitarisering; een herstel van de Oekraïense soevereiniteit, inclusief controle van de grens met Rusland; en volledige autonomie voor de Donbas in de context van de decentralisatie van de macht in Oekraïne als geheel.” Een dergelijk resultaat, merkt Lieven op, zou niet anders zijn dan bij andere federaties, waaronder de VS


Het zal niet gemakkelijk zijn om de impasse te doorbreken, maar zoals Lieven opmerkt, zijn de enige alternatieven te verschrikkelijk om te overwegen. De essentie wordt begrepen: neutraliteit in Oostenrijkse stijl voor Oekraïne, wat betekent dat er geen militaire allianties of buitenlandse militaire bases zijn, en een interne resolutie in de algemene voorwaarden van Minsk II.
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers