file Een stem uit latijns Amerika, want 9 mei is niet een exclusieve feestdag.

10 mei 2022 00:27 #1
mundo.sput...5275291.html

De erfenis achter Victory Day zou moeten zijn "proberen de wereld te laten begrijpen dat fascisme niet de weg vooruit is", vertelde Silvana Jarmoluk, een referent van de Russische gemeenschap in Argentinië, aan Spoetnik. De datum werd herdacht in verschillende Latijns-Amerikaanse landen, van Mexico tot Uruguay.
Elke 9  mei herdenkt Rusland de overgave van Duitsland , die een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog , door de Russen bekend als de Grote Vaderlandse Oorlog .
De Russische traditie viert de datum met het 'Onsterfelijke Regiment', een massale mars waarin familieleden foto's opwerpen van degenen die tijdens de confrontatie zijn gevallen.
De herdenking  gaat echter verder dan de grenzen van Rusland  , aangezien deze in veel landen van de wereld wordt herhaald.
In  Latijns-Amerika  werd het festival gevierd in Argentinië , Uruguay , Venezuela, Mexico en Cuba, met verschillende activiteiten.
"We voelen op de een of andere manier de voortzetting van de erfenis die onze grootouders ons hebben nagelaten" , vertelde Silvana Jarmoluk , voorzitter van de Coördinerende Raad van Organisaties van Russische landgenoten in Argentinië en kleindochter van een overlevende van het oorlogsconflict, aan Spoetnik.

"De uitzending in de regio waar we wonen, die de oorlog niet heeft meegemaakt, is erg belangrijk voor ons", voegde Jarmoluk eraan toe, die de noodzaak benadrukte om oorlogen te vermijden, maar ook de continuïteit van de strijd tegen het fascisme .
"Fascisme, neofascisme, mag niet oprukken in de wereld", zei de vertegenwoordiger van de Russische gemeenschap in Argentinië.
Na twee jaar van virtuele vieringen vanwege de COVID-19-pandemie , konden acht Argentijnse steden de datum vieren op openbare plaatsen of gemeenschapsinstellingen. In de stad Buenos Aires vond de mars bijvoorbeeld plaats op Plaza San Martín.

De lijst van Latijns-Amerikaanse landen die de datum herdenken, omvatte Venezuela in 2022 , dat voor het eerst een mars van het 'Onsterfelijke Regiment' organiseerde in de stad Caracas .
Andere landen kozen voor andere activiteiten. Terwijl  Cuba een herdenkingsrace hield , eerde  Mexico de gevallenen met de Jardín de la Memoria -activiteit , een reeks symbolische aanplantingen ter ere van de gevallenen.Jarmoluk wees erop dat, afgezien van de huidige situatie in Oekraïne , de datum "op de een of andere manier altijd met spanning is gevierd" omdat " het Westen op dit moment al vele jaren probeert de geschiedenis te verdraaien, de rol van de Sovjet-Unie te veranderen als een zegevierende held tegen fascisme en nazisme, vandaag veranderd in neofascisme en neonazisme".

Volgens Jarmoluk wil het Westen de rol van de USSR in de geschiedenis veranderen: "Hitler gelijkstellen met Stalin" of zijn triomf minimaliseren met uitspraken als "de oorlog werd gewonnen door kou".

"Op dit moment is er een zeer grote informatieoorlog, de oorlog is die van de media", zei Jarmoluk, eraan toevoegend dat met een dodental van 30 miljoen "de rol van het land niet minimaal kan zijn."
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers