file Boete als je je kat niet binnen houd in Duitsland.

19 mei 2022 13:18 - 19 mei 2022 13:30 #1
(bijna) alle Europese landen hebben 4 decennia terug een Europese richtlijn getekend maar nienand neemt de moeite om er een wetgeving over te schrijven.
Nu valt iedereen uit de lucht en is geen nieuws, je moet immers altijd je kat binnen houden, plots groot nieuws in Duitsland.
Dat ze eens de richtlijnen die ze tekenen en ratificeren ook in wetgeving gieten in plaats van slapend rijk te worden die ministers het leven zou stukken voorspelbaarder zijn.

Mijn tuin is afgezet, maar mijn katten kunnen daar wel in, vogels of niet.
Broed er een zelfzame vogel, dan moeten ze maar zorgen dat zijn broedplaats niet mijn tuin is dan overkomt dat beestje helemaal niets.
Onze vorige kater brak na gestraft te zijn (kattenluik vergrendeld) gewoon uit, je zal het maar voor hebben tijdens dergelijke periode.
Scharnier van de flap gebroken en een schroef losgerukt en niet meer terug te plaatsen, je zal het maar voor hebben en tegen een boete van 50k euro aankijken omdat de luikjes die wettelijk te koop staan van plastic zijn gemaakt.
De hoogste tijd om terug een paar slapende mensjes wakker te schudden lijkt mij.
Ik heb nu een duurzaam hondenluikje voor de grote main coon die we nu in huis hebben, met een deftige houten multiplex plaat om af te sluiten.
Heb je ambitie om katten te houden, en wil je dat het dier buiten kan, zorg dan ook dat je dit kan binnen houden.
Een kat mag volgens de overeenkomst enkel buitenshuis onder begeleiding van het baasje, net als honden.
Dat is 4 decennia terug gelijk getrokken maar door nalatigheid van dezelfde ministers die nu met hoge boetes dreigen weet dit niemand.
Dat die ministers met hun 6k euro/maand (en meer) zelf de boetes betalen van de mensen die nooit op de hoogte werden gebracht van deze Europese richtlijn g§è*%£ miljardedju.
Deze maatregel moeten ze nu "plots" nemen door hun eigen schuld.
En dit is puur omdat het verkiesbaar vee zo veel mogelijk stemmen wil halen telkens er verkiezingen zijn.
Ze willen enkel mi(ni)ster populair zijn, tot zich iets dergelijks als dit voor doet.
En ze kunnen dit doen juist omdat deze richtlijn door tientallen landen bekrachtigd werd.
Dan komen ze er mee af, de smeerlappen.

www.gva.be..._92329197Tot 50.000 euro boete voor wie huiskat niet binnenhoudt in Duits dorpjeEigenaars van katten uit het West-Duitse Waldorf moeten hun huisdier tot eind augustus binnen houden. Dat meldt de lokale omroep SWR. In het kleine dorpje broedt dezer dagen namelijk een erg zeldzame vogel. Als een loslopende kat toch een kuifleeuwerik zou doden, krijgt de eigenaar zelfs een boete van 50.000 euro
jvhBron: SWR
Vandaag om 08:28
In april is namelijk het broedseizoen van de kuifleeuwerik begonnen. Die bruine vogel met een grote kuif is in heel Europa met uitsterven bedreigd. De lokale overheid van Waldorf, een klein dorpje op zo’n 100 kilometer van de Belgische grens, wil de weinige broedparen van het dier dan ook beschermen.Dat gebeurt onder andere door een ophokplicht voor alle huiskatten in te voeren. Eigenaars riskeren een boete van 500 euro als ze hun huisdier toch niet binnen houden. Als een loslopende kat een kuifleeuwerik doodt, krijgt de eigenaar zelfs een boete tot 50.000 euro. Enkel een wandeling aan de leiband is wel toegelaten.De maatregelen lokt veel kritiek uit van katteneigenaars, die de maatregel overdreven vinden. Zo zouden katten depressief of agressief worden als ze maandenlang binnen moeten blijven. Ze wijzen er ook op dat katten niet de enige bedreiging vormen voor broedende kuifleeuweriken, maar ook andere vogels zoals raven.
19 mei 2022 13:36 #2
En boendien lees ik nog dit op wikipedia:
Er waren voor de twintigste eeuw net zo veel katten als vandaag, die hebben dus met het bijna uitsterven van de soort niets te maken, wel de mens met zijn betonneren van zijn huizen, bedrijven, steden etc.
Die kat heeft er duidelijk niets mee te maken.

Voorkomen in Nederland en Vlaanderen [url=https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuifleeuwerik&action=edit&section=4]brontekst bewerken[/urlDe kuifleeuwerik vestigde zich pas in de 19de eeuw in Nederland, nam toen toe tot in de jaren 1950 en 1960; toen broedden er naar schatting 5.000 tot 10.000 paar. In de jaren 1970 begon een snelle daling. In 1995-1997 waren er nog maar 100 - 300 paar. Volgens  SOVON  waren er in 1998-2000 nog ca 70 paar. [2]  De soort is in 2004 als ernstig bedreigd op de  Nederlandse rode lijst  gezet. De vooralsnog laatste maal dat een  territorium  van de kuifleeuwerik in Nederland werd vastgesteld was in 2015 bij  Den Bosch . De meest waarschijnlijke oorzaak voor het verdwijnen van de vogel vormt de veranderde stedenbouw: een compactere bouw, geen verwaarloosde veldjes meer met onkruid maar netjes onderhouden groen. [3]  De soort staat ook in Vlaanderen op de  Rode Lijst  als ernstig bedreigd. In 2013 werden er nog slechts enkele broedparen geteld. [4]
 


Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers