file Europa wil onschuldige Russische staatsburgers opsluiten in eigen land.

24 aug 2022 08:52 #1
Zelenski sprak onlangs de wens uit dat Russen in hun eigen land moeten blijven, en dat de Russen die hun land hebben verlaten, ook al is het bvb uit protest tegen het conflict in Oekraine teruggestuurd moeten worden naar Rusland, en daar blijven tot Rusland haar leger terug trekt uit Oekraine.
Het Europarlement gaat er op vraag van Finland mee aan de slag.
Wie kan hier nu in hemel's naam achter staan?
Welk land zal straks pretenderen het recht te hebben burgers te gijzelen in eigen land?
ok, ze kunnen nog op reis gaan buiten de shengen zone, maar er zal druk worden uitgeoefend, op Turkije en andere landen om hetzelfde te doen.
Dat staat reeds in de sterren geschreven.
Zelenski (Washington) heeft immers deze wens uitgesproken. Nietwaar?
 
www.nieuws...823_95444453
 
 

Porsches, Bentleys, Mercedessen… Je moet maar een korte wandeling doen in de parkeergarage van de luchthaven van Helsinki om tientallen, mogelijk zelfs honderden luxewagens met Russische nummerplaten te spotten. “Het verbijstert me”, zo verklaarde de Finse reiziger Jussi Hirvonen aan The Guardian. “Ik wou dat ze hier niet waren voordat de situatie in Oekraïne is opgelost.”Hoewel het voor de Russen sinds de start van de oorlog in Oekraïne moeilijker geworden is om naar de Europese Unie te reizen, is het zeker nog niet onmogelijk. Het Europese luchtruim is gesloten voor Russische vliegtuigen, maar Russische toeristen kunnen nog altijd in EU-landen een toeristenvisum aanvragen. Wie zo’n visum heeft, kan dan bijvoorbeeld naar buurlanden Finland of Estland rijden en kan vandaaruit vrij reizen in de EU.“Finland is een doorvoerland geworden voor Russische toeristen”, zo hekelde de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto al. Ook premier Sanna Marin verklaarde al dat ze het aantal Russische toeristen sterk wil terugdringen. Vanaf september zal nog maar tien procent van het huidige aantal visa aan Russen worden verstrekt, zo luidde het.Het probleem is echter dat de Russen Finland massaal binnenkomen met visa die zijn uitgereikt door andere landen uit de Schengenzone. “Hongarije, Spanje, Italië, Oostenrijk, Griekenland en Spanje kennen per jaar de meeste visa toe aan Russen”, aldus grenswachter Mert Şaşıoğlu.Om echt tot een beperking te komen, moeten alle Schengenlanden (alle lidstaten van de Europese Unie, plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland) dus stoppen met visa uit te reiken. De kwestie wordt op 31 augustus besproken door de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU, al is er momenteel nog veel onderlinge verdeeldheid over de juiste aanpak.


Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers