file Kabinet roept hulp leger in, planbare operaties landelijk uitgesteld

27 nov 2021 03:26 #1
Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge kondigde de fase 2d af. Dat betekent dat alle ziekenhuizen planbare zorg uitstellen. Voor zover medisch aanvaardbaar worden ook kritiek planbare operaties uitgesteld. Op die manier moet er meer plaats komen op de intensive cares en voor Covid19-patiënten. Tegelijk roept het kabinet de hulp van het leger in. De Jonge waarschuwt dat we ons schrap moeten zetten voor een barre winter.

De afkondiging van fase 2d komt er op vraag van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding en Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Dat brengt concreet met zich mee dat heup-, knie- en staaroperaties echt overal moeten stoppen. Het is een stap met verregaande gevolgen, geeft de minister toe. “We hebben iedereen nodig om zorg te blijven leveren.”

Defensie
Het leger zal met 100 tot 200 mensen gaan helpen in het militair hospitaal in het UMCA Utrecht. Volgens de minister biedt dit hulp en lucht. “We benutten zo alles om kritieke planbare zorg door te laten gaan”, klinkt het. De Jonge geeft aan dat als je bijvoorbeeld het verwijderen van tumoren en bepaalde chemokuren langer dan zes weken uitstelt, het mogelijk te laat is.

LNAZ-voorzitter legde uit dat we nog niet in code zwart zitten. “Ik zou fase 2D nu nog niet willen betitelen als de fase voor code zwart, omdat daarbij sprake is van de mogelijkheid op te schalen naar 1350 ic-bedden. Zover is het nog niet.”


Bron: dagelijkseverhalen.nl
27 nov 2021 04:54 #2
Schijters
27 nov 2021 09:26 #3
Zoveel Belastinggeld word jaarlijks weggegooid door deze lui...
Daar zou iedereen een eigen IC-bed van kunnen krijgen....
Maar goed, we weten waar ze heen willen...
Zal me niets verbazen als die 100 - 200 militairen werken voor Gladio...
Dat zijn huurlingen die we straks van koffie mogen voorzien wanneer ze
onze deuren in komen trappen!
28 nov 2021 01:30 #4
Kunnen die paar honderd militairen aub onder constante toezicht gehouden worden van mensen die wel de eed van hippocrates hebben gezworen?
van: GEERTVB
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers