Zo kan ons leven er binnenkort uitzien

18 aug 2021 14:11 #1
Het World Economic Forum heeft een nieuw filmpje gemaakt waarin een dystopisch toekomstbeeld wordt geschetst. Nu we steeds meer thuiswerken, kunnen kantoren anders worden ingericht. Ze kunnen worden gebruikt als showroom voor klanten, als onderzoekslab of plek om collega’s te ontmoeten.

Daarnaast worden er steeds meer ‘spookkeukens’ geopend. Dat zijn restaurants die uitsluitend koken voor afhaal- en bezorgdiensten. Die kunnen volgens het WEF veranderen in ‘cloudmarkten’, diensten die voedselproducten van verschillende merken bij je bezorgen.

Kan de bearer token (consumer) niet vinden

Geïdentificeerd op basis van je hartslag
Nog een manier waarop de pandemie ons leven op de lange termijn kan veranderen: je kunt worden geïdentificeerd op basis van je hartslag. Gezichtsherkenningssystemen worden belemmerd door mondkapjes, maar ‘je hartslag is net zo uniek als je gezicht’. De NASA heeft een systeem ontworpen dat je aan de hand van je hartslag kan identificeren met behulp van een laser.

Het World Economic Forum zegt ook dat kinderen in de toekomst mogelijk deels permanent thuisonderwijs krijgen. Er is veel kritiek op het filmpje. Zo zegt journalist Mark Sparrow: “Jullie dystopische toekomst laat me koud.” Voormalig caféhouder Adam Brooks schrijft: “Ga weg, idioten.”

“Als een visie op de hel. Jullie moeten je mondkapje afdoen en vaker naar buiten gaan,” twittert Jeffrey Peel.

Kus
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers