‘Ongelofelijk vernietigend rapport’ over lockdown kwam nooit bij minister De Jonge terecht

23 aug 2021 20:12 #1
Ene meneer Van der Zanden uit Haarlem heeft via een Wob-verzoek een rapport boven water gekregen dat is opgesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en waaruit blijkt dat er 520.000 levensjaren vernietigd zouden worden bij het instellen van een lockdown.

“Tot mijn verbijstering is dat rapport nooit bij het ministerie van Volksgezondheid terechtgekomen,” zei Tweede Kamerlid Wybren van Haga tijdens het coronadebat. “Als er zo’n brisant rapport ligt, hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat dat niet op tafel komt?” vroeg hij aan zorgminister Hugo de Jonge.

Dat vroeg ik helemaal niet
Die zei dat er in de afgelopen tijd ‘ongelofelijk veel documenten’ zijn geproduceerd. “Het gaat over zulke ongelofelijke aantallen dat het onmogelijk is, zelfs in een heel mensenleven, om al die documenten tot je te nemen. Het zal wel vaker gebeurd zijn dat er een document is gemaakt dat mij niet heeft bereikt; gelukkig maar,” aldus De Jonge. De minister zei verder dat het ‘absoluut evident’ is dat lockdowns schade opleveren, maatschappelijk of economisch.

“Dat vroeg ik helemaal niet,” reageerde Van Haga. “Er blijkt opeens een ongelofelijk vernietigend rapport te zijn waaruit blijkt – van tevoren, dus voordat wij de lockdown gingen instellen – dat als wij de lockdown zouden instellen, 100.000 levensjaren gewonnen zouden worden, maar 620.000 levensjaren verloren zouden gaan. Netto saldo: min 520.000 levensjaren.”

Ongelofelijk belangrijk
“Ik snap dat er bergen papier zijn, maar dit is zo ongelofelijk belangrijk dat het op tafel had moeten liggen. In dat geval hadden wij nooit die lockdown gehad. Het gaat hier niet eens om de economische nevenschade, het gaat hier keihard om de medische nevenschade,” benadrukte Van Haga.

De Jonge ontweek opnieuw de vraag van het Kamerlid en zei dat de exacte vragen over dit stuk ‘schriftelijk worden beantwoord’.

Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers