Kritiek op ‘discriminatiepaspoort’ zwelt aan

29 sept 2021 14:50 #1
Mona Keijzer is niet de enige die zich als volksvertegenwoordiger heeft uitgesproken tegen het coronatoegangsbewijs. De kritiek zwelt aan. Ook in de lokale politiek klinken kritische geluiden tegen de coronapas.

“Transparant Deurne kan zich voorstellen dat u op dit moment in een spagaat zit,” zei Joan van Rixtel van Transparant Deurne tegen burgemeester Greet Buter. “Enerzijds moet u zich houden aan de regels die opgelegd zijn uit Den Haag. Anderzijds kunnen wij ons voorstellen dat u worstelt in een afweging tussen wet, grondwet en geweten.”

Kan de bearer token (consumer) niet vinden

De feiten spreken dat tegen
“Afgelopen dinsdag zijn alle grenzen van het betamelijke in Nederland verregaand overschreden,” zei Van Rixtel, nadat bekend was geworden dat de coronapas er zou komen. “Nu nog volhouden dat onze regering een gezondheidscrisis aan het bestrijden is… De feiten spreken dat tegen.”

“Er dringt zich een keuze op: het discriminatiepaspoort. Gaat u handhaven of gaat u zich ertegen uitspreken?” vroeg hij.

Bijzonder
Het burgercommissielid kwam eerder deze maand op voor kroegbaas Jos van den Eijnden uit Deurne. Burgemeester Buter sloot zijn café Bright Side voor drie weken omdat gasten zich niet aan de coronaregels zouden houden.

“Wij vonden het bijzonder dat de locoburgemeester blijkbaar niet eens de moeite heeft genomen om de horecaondernemer even te bellen en zijn kant van het verhaal te laten horen. We vinden dat niet van veel fatsoen getuigen,” zei Van Rixtel.

bron
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers