Kort geding tegen De Jonge om ‘onophoudelijke leugens’: ‘De maat is vol’

06 okt 2021 17:07 #1
Advocaat Bart Maes, die woensdag bot ving bij de rechter over de coronapas, heeft al een volgend kort geding aangespannen, tegen Hugo de Jonge. Dit keer gaat het om zijn ‘onophoudelijke leugens’ en ‘het verspreiden van desinformatie en nepnieuws’, laat Maes weten op Twitter. De zaak dient op 22 oktober.

Dikke middelvinger naar de rechterlijke macht
“Ik had dat al aangekondigd tijdens mijn pleidooi op 28 september. Na een zoveelste desinformatie-pamfletje van De Jonge dat hij kort na de zitting (dus ook een dikke middelvinger naar de rechterlijke macht) – ook niet geheel toevallig – op diverse social media heeft gezet onder de titel ‘Tweedeling’ of ‘discriminatie’ door het coronatoegangsbewijs? Juist niet! (let op de aanhalingstekens), was voor ons én de Vrijheidsjurist de maat vol en zal ik de Vrijheidsjurist vertegenwoordigen in dit kort geding,” schrijft de advocaat.

Hij voegt toe dat Elke Lenting en hijzelf mogelijk ook nog aansluiten als partijen als dat nodig en/of wenselijk zou zijn.

Rijbewijs
In het bewuste ‘pamfletje’ beweert De Jonge dat het coronatoegangsbewijs juist niet tot tweedeling leidt. “Is het ook ‘discriminatie’ dat je niet zonder rijbewijs de weg op mag? Natuurlijk niet, het indammen van risico’s voor de volksgezondheid is gewoon ons werk,” aldus de minister.

“That’s it, Hugo de Jonge. Als je niet stopt met het verspreiden van nepinfo, dan vraag ik echt een verbod aan de rechter met dwangsom,” waarschuwde Maes, die nu de daad bij het woord voegt.

Kan de bearer token (consumer) niet vinden 

Inloggen

06 okt 2021 22:37 #2
Die houden ze toch wel een hand boven het hoofd ?

Inloggen

Mods: RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers