Hier wordt de schutter gedood bij het FSB-hoofdkantoor in Moskou

Een zwartgeklede man opende donderdag het vuur met een automatisch wapen bij het hoofdkwartier van de Russische veiligheidsdienst FSB in Moskou. Tenminste één persoon is gedood door de man, die zelf doodgeschoten is.

Het was om 18:00 uur lokale tijd dat de nog niet geïdentificeerde schutter plotseling het vuur op het Lubyanki-plein in Moskou opende.

Politie en personeel van het FSB-veiligheidsbureau, met het hoofdkwartier ter plaatse, rukten snel uit en hebben de man na een vuurgevecht weten te doden.

Volgens de Russische media werd een van de FSB-agenten door de man gedood en raakte een andere bewaker ernstig gewond. Nog eens minstens vier mensen raakten gewond, schrijft RT.

De videobeelden van het incident tonen een volledig zwart geklede man met een rugzak die een automatisch geweer in zijn handen houdt terwijl hij schuilt achter een grote pilaar naast een huis dat vlak naast het iconische FSB-hoofdkwartier staat. Dan hoort men een reeks scherpe knallen van het sluipschuttersgeweer van de FSB-agent, waarna de man plotseling op de grond valt.

De locatie in kwestie ligt centraal in een van de meest bruisende wijken van Moskou, op slechts 10 minuten lopen van het Kremlin waar president Poetin verblijft.

De Russische autoriteiten beschouwen het incident als een terroristische daad.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
Woensdag 26 februari 2020