By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Telegram: Informatie en downloads

Wat is Telegram?

Telegram is net als WhatsApp, iMessage en Google Hangouts een chat/berichten applicatie. Telegram is opgericht in 2013 door de oprichters van VK (het grootste sociale netwerk van Rusland). Hoewel het is opgericht door de makers van VK staat Telegram helemaal los van het sociale netwerk zelf.

Telegram op verschillende platformen

Standaard werkt Telegram op Android, iOS en Windows Phone (officiële apps), daarnaast zijn er door derden applicaties geschreven voor Windows, Mac OSX en Linux. Ook is er een webapplicatie gemaakt zodat je vanaf elk apparaat via de webapplicatie gebruik van Telegram kunt maken.

Betrouwbaarheid van Telegram

Doordat Telegram een geheel eigen versleuteling en protocol ontwikkeld heeft waarmee de applicaties communiceren kunnen ze de veiligheid garanderen. Telegram geeft 200.000 dollar in bitcoins weg aan de persoon die de versleuteling kan kraken. Tot de dag van vandaag is dat nog niemand gelukt. In de applicaties zit ook een functie om een versleuteld gesprek te starten waarbij alleen de zender en ontvanger de sleutel hebben om de berichten te ontcijferen. Hierdoor kunnen derden het gesprek niet onderscheppen.

Snelheid van Telegram

Naast veiligheid is snelheid ook een van de belangrijkste punten van Telegram. Aangezien ze vanaf het begin de focus op uitbreiding hadden kunnen ze makkelijk bijschalen in serverkracht. Ter vergelijking, tot voor kort werkte WhatsApp nog met een oudere techniek waardoor ze makkelijk en snel een app konden bouwen toen ze begonnen. WhatsApp is eind 2013 overgestapt op een nieuwere techniek met betere veiligheid en snelheid.

Starten met Telegram

Telegram is eenvoudig in gebruik en werkt vrijwel hetzelfde als WhatsApp. Je installeert de app vanuit de App Store of Play Store. Na het installeren wordt je mobiele telefoonnummer gevraagd, hier wordt ter verificatie een sms-bericht naar toe gestuurd en vervolgens ben je ingelogd. Als het ontvangen van de sms-bericht te lang duurt wordt je gebeld om de verificatiecode door te geven.

Op de computer werkt Telegram hetzelfde als op de mobiel. Je vult je mobiele nummer in en tikt de verificatiecode over vanuit de SMS. Elke keer als er een nieuw apparaat aan je account gekoppeld wordt krijg je een bericht van Telegram. Hierdoor weet je precies welke apparaten toegang hebben tot je berichten.

Berichten ontvangen op meerdere apparaten

Berichten ontvangen op meerder apparaten werkt vrij simpel. Als je een bericht ontvangt geeft elk apparaat een melding dat je een nieuw bericht hebt. Als je bijvoorbeeld op je tablet het bericht leest zijn ook direct op alle overige apparaten het bericht als gelezen gemarkeerd. Zodra je een bericht verzend wordt realtime het bericht getoond op de andere applicaties zodat je conversaties altijd blijven kloppen.

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 12 mei 2021

Videotheek

Vaccin updates

Populair deze week
What's wrong with the world
.