Iraans parlementslid schenkt 3 miljoen dollar aan ‘iedereen’ die Trump executeert

Een lid van het Iraanse parlement heeft een premie op het hoofd van de Amerikaanse president Donald Trump gezet naar aanleiding van de droneaanval waarbij de hoge militaire bevelhebber van Teheran, Qassem Soleimani, om het leven kwam.

De mededeling werd gedaan door Ahmad Hamzeh, een parlementariër uit de zuidelijke provincie Kerman, wiens gelijknamige hoofdstad Soleimani’s thuisstad is.

“Namens de mensen van de provincie Kerman zullen we een prijs van 3 miljoen dollar in contanten betalen aan degene die Trump doodt”, zei Hamzeh in een toespraak voor medeparlementariërs op dinsdag.

Hamzeh zei ook dat Iran tegen aanvallen en bedreigingen door de V.S. zou worden beschermd als het kernwapens had, toevoegend dat Teheran moet nadenken over het ontwikkelen van “langeafstandsraketten geschikt om onconventionele kernkoppen te dragen”.

De Amerikaanse ontwapeningsambassadeur Robert Wood berispte de suggestie van Hamzeh om een premie op Trump te zetten. “Het is gewoon belachelijk, maar het geeft je een idee van de terroristische achtergrond van dat regime en dat regime moet zijn gedrag veranderen”, vertelde de diplomaat verslaggevers op een ontwapeningsconferentie in Genève, Zwitserland, aldus RT.

Eerder in januari circuleerde een video op de sociale media van de begrafenis van Soleimani waarin een niet nader genoemde grafredenaar naar verluidt voorstelde om 80 miljoen dollar op het hoofd van Trump te zetten.

Generaal-majoor Soleimani, die aan het hoofd stond van de elitaire Quds-krijgsmacht – een eenheid van de Islamitische Revolutionaire Garde die belast is met operaties in het buitenland – werd op 3 januari gedood in een Amerikaanse droneaanval in Irak. Functionarissen in Washington beschuldigden Soleimani van het beramen van terroristische aanslagen en beweerden dat zijn dood het leven van Amerikaans personeel en burgers had gered.

Iran reageerde op de dood van Soleimani door een salvo ballistische raketten af te vuren op twee Iraakse basissen met Amerikaanse troepen. Teheran waarschuwde Irak echter voor de inkomende aanval, waardoor de VS hun troepen in veiligheid konden brengen. De raketten veroorzaakten enige schade aan de bases, maar er vielen geen Amerikaanse slachtoffers. Washington koos ervoor om niet militair te reageren op het bombardement en zegde in plaats daarvan nieuwe sancties toe.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 04 april 2020

Jouw account

Nieuws updates RSS

Laatste reacties....

‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
04 april 2020
Ik ga liever dood dan zo een chip te nemen never n...
In 4 weken tijd meer Nederlanders dood door corona dan in heel 2018 aan griep
02 april 2020
Als je even de informatie had gelezen, dan had je ...

Zoek in nieuwsberichten