Na vandalisme Duindorp en Scheveningen gaat het nu ook in Vlaardingen los!

brandje

Vlaardingen kampt met containerbranden. De ene na de andere container wordt in de brand gezet, waardoor de brandweer haast continu moet uitrukken. De rellen en het vandalisme in het Haagse Duindorp en Scheveningen lijkt te zijn overgeslagen naar Vlaardingen!

Een woordvoerder van de brandweer is voorzichtig in zijn uitspraken. Hij erkent dat containerbrandjes in Vlaardingen vaker voorkomen rond deze tijd van het jaar. Wel is het de hele maand al onrustig in meerdere wijken. Over een connectie tussen de containerbrandjes in Vlaardingen en de voorvallen in de Haagse wijken zegt de woordvoerder niets.

Toch lijkt de mogelijkheid van een verband wel te bestaan. In Vlaardingen werden vreugdevuren een jaar eerder al verboden. Nu Duindorp en Scheveningen ook een verbod hebben gekregen, zouden sommige bewoners van Vlaardingen ‘uit sympathie’ brandjes stichten. Het is in ieder geval wel zo dat de directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Arjen Littooij, rekening houdt met de kans dat de onrust in de Haagse wijken over kan slaan.

Wout Willemsen

© DDS

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
Vrijdag 28 februari 2020