100 demo’s in Den Haag op 30 mei


Voor zaterdag 30 mei staan tientallen demonstraties gepland in Den Haag. Lees het bizarre verhaal achter het wonderlijkste protest tegen de lockdown dat ons land ooit gekend heeft. Met dank aan een onverzettelijk man die zich niet laat intimideren of overbluffen door politiek Nederland. Lees ook zijn kant van het verhaal over de arrestaties in Den Haag op bevrijdingsdag 5 mei.

Eerst gaan we even terug naar de demonstratie in Den Haag op bevrijdingsdag. Een vreedzame demonstratie wordt dan gewelddadig uitsluitend door toedoen van de politie, die vanaf het begin dreigend en alom aanwezig is. De demonstranten gebruiken geen geweld, de politie dreigt en slaat een meisje tegen de grond en stikt bijna een man van middelbare leeftijd die met vier politiemensen undercover tegen de grond wordt gewerkt. Uiteindelijk worden meer dan 80 mensen die geen kant meer op kunnen gearresteerd en in twee bussen afgevoerd.

Hier kan je het verslag van 5 mei lezen.

Onder hen bevindt zich Tinus Koops, de initiatiefnemer van de demo van 30 mei in Den Haag.

Hij doet nog even een boekje open over deze dag. Hij vertelt wat er niet klopte.

“Het boeteverhaal dat naar buiten is gekomen klopt volgens Tinus niet. We zouden zijn gearresteerd op grond van artikel 5, dat wil zeggen aangehouden vanwege overtreding van de coronaregels. De arrestanten van 5 mei hebben echter een strafbeschikking gekregen op basis van artikel 11 (eerste lid). Dit houdt in dat wij de opdracht hebben gekregen ons te verwijderen van de Koekamp. Dat hebben we ook gedaan. Toch hebben ze ons het station opgeslagen en vastgezet. Dat klopt dus niet.

Daarnaast zijn mensen die naast elkaar stonden anders behandeld. De een heeft een boete gekregen en de ander een seponering. De locatie waarop ik ben aangehouden is ‘de weg’. Dat is wel een heel breed begrip. We worden geholpen door een advocatenkantoor, die voor elke arrestant keurig voor 125 euro in verzet gaat. Volgens advocaat Dekker hebben we een grote kans van slagen, omdat de politie veel fouten heeft gemaakt.

Als je straks veroordeeld wordt krijg je een aantekening in het strafregister (“een strafblad”). De arrestanten hebben echter een beschikking gekregen vanwege niet meewerken aan politieorders. Dat is geen misdrijf, waardoor je in principe geen strafblad kunt krijgen.”

Videoverslag van Tinus van 5 mei

Tinus heeft het gesprek opgenomen. Je kunt hier beluisteren op welke manier een demonstratie voorbesproken kan worden. Iedere demo in ons land moet namelijk eerst met de burgemeester van de plaats doorgenomen worden. Volgens de grondwet heeft iedere burger recht op vergadering en vrijheid van meningsuiting, de praktijk laat echter iets heel anders zien. De burgemeester kan namelijk een demo verbieden omdat deze zogenaamd de openbare orde in gevaar kan brengen.  Feitelijk betekent dit dat burgers helemaal geen vrijheid van vergadering en demonstratie hebben.

Tinus Koops heeft daarom een gesprek met de politie van Den Haag die namens de burgemeester de demo voorbespreekt met de initiatiefnemer.
Tijdens het gesprek blijkt dat burgemeester Remkes alleen toestemming geeft voor een demo van maximaal 30 personen vanwege corona.

Koops geeft later in een gesprek met DLM Plus aan dat hij daarom officieel een aanmelding van 100 demo’s in Den Haag heeft lopen. Dat zijn 100 keer 30 mensen. Op deze manier verplicht de politiek burgers zich in allerlei bochten te wringen om toch hun recht te kunnen halen. De honderd demo’s zijn daar het krankzinnige voorbeeld van.

 

Rob Vellekoop, 21 mei 2020

Post Views: 583

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties 4

G Dogg op donderdag 21 mei 2020 21:04
G Dogg op donderdag 21 mei 2020 21:14

Kijken of ze de 30e nog steeds zo bijdehand zijn.

Kijken of ze de 30e nog steeds zo bijdehand zijn.
Perry 't Hoen op donderdag 21 mei 2020 21:33

Hier ben ik te oud voor, maar wens iedereen veel sterkte daar!

Hier ben ik te oud voor, maar wens iedereen veel sterkte daar!
Elizabeth de Leeuw op vrijdag 22 mei 2020 01:16

Even kijken hoe ik daar kan komen.

Even kijken hoe ik daar kan komen.
Gast
dinsdag 02 juni 2020

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Waarom iedereen nee zou moeten zeggen tegen de anderhalvemetersamenleving
01 juni 2020
Zoals de song Neil Young "keep on rocking in a free world" dat grijpt...
Het verband tussen het coronavirus en de slang die een kroon draagt
01 juni 2020
Ware gelovigen gaan niet meer naar de kerk waar ze alleen maar kerkje ...
Het verband tussen het coronavirus en de slang die een kroon draagt
31 mei 2020
Ja zeer goed .we worden naar de slachtbank gedragen ,maar geef het nie...
Willekeurige partner