107 bespaartips om geld te sparen in het dagelijkse leven

Dit is een gastartikel van Daniel de Vries van Vouchealarm.

“Going Dutch”: de uitdrukking die gebruikt wordt wanneer een rekening in een horecagelegenheid gesplitst wordt. Niet voor niets worden wij Nederlanders daarin uitgelicht, want we staan er immers om bekend om op de centen te letten. Voor sommigen geldt dit als een negatief stereotype, maar eigenlijk is het wel iets om trots op te zijn. Want wie bewust met zijn geld omgaat hoeft zich aan het einde van de maand geen zorgen te maken.

Daarnaast hoef je ook niet ‘even snel’ geld van je spaarrekening over te maken om een snelle boodschap te kunnen betalen. Kortom: minder stress. Ook brengt een vollere portemonnee uiteraard de mogelijkheid tot meer uitstapjes met zich mee. Een win-win situatie dus.

Maar hoe ga je te werk als je ook wil gaan bezuinigen? Er is vast en zeker wel iets te vinden waarop je kunt besparen, maar dan moet je natuurlijk eerst weten waar je moet zoeken. Men denkt bij bezuinigen vaak aan het moeten laten van de “leuke” dingen, maar gelukkig is dit zeker niet het geval! Er zijn allerlei manieren om te besparen op je boodschappen, verzekeringen en andere vaste lasten. De truc is om niet te blijven hangen in je oude gewoontes en op zoek te gaan naar nieuwe manieren.

Het artikel – 107 Bespaartips waar je echt wat aan hebt – kan je helpen om vanuit een nieuws perspectief naar je uitgaven te kijken. Daarnaast zijn er vandaag de dag steeds meer handige tools te vinden die je verder kunnen helpen. Installeer bijvoorbeeld één van de handige apps die in het artikel besproken worden, vraag om hulp in je sociale netwerk – on- of offline – of ga op de ouderwetse tour en maak een huishoudboekje.

Aan het eind van de dag is het belangrijk om inzicht te hebben op je inkomsten en uitgaven.
Wanneer je deze een beetje een kaart gebracht hebt, kun je gaan sleutelen aan je koopgedrag en eventuele dure gewoontes. Misschien kom je erachter dat je meer kwijt bent dan nodig aan vaste lasten, of dat je je vergist hebt in de kosten van een abonnement.

Hier zijn de 107 bespaartips waar je echt wat aan hebt en die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Meld je aan voor onze Budget Club. In deze Facebookgroep kun je eenvoudig tips delen en vragen stellen over hoe je financieel gezond wordt en blijft.

© www.achterdesamenleving.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 29 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Landelijk protest
  1.   29th okt, 2020 06:00

Laatste reacties....

Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Hebben ze daar geen horloges?
Willekeurige partner