15 Turkse F-16’s schonden dinsdag 91 keer Griekse luchtruim en voerden schijnaanvallen uit

Bijna hele Turkse politiek vindt dat Griekse eilanden ‘bezet Turks gebied’ zijn, en moeten worden ‘heroverd’ – Turkse mensenrechtenschendingen houden aan, nog altijd groot aantal journalisten opgesloten – Turken worden met Duitse hulp de baas in Europa

Eergisteren hebben 15 grotendeels bewapende Turkse F-16’s, 4 helkopters en 1 elektronisch oorlogstoestel maar liefst 91 keer het Griekse luchtruim geschonden. Ze vlogen over het dichtbevolkte toeristeneiland Leros, en voerden zelfs 6 virtuele ‘dog fights’ uit met toegesnelde Griekse gevechtsvliegtuigen. De Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan laat met deze provocaties andermaal zien wat er in de nabije toekomst ècht gaat gebeuren: oorlog tegen Griekenland, in het kader van het door hem al zo lang gewenste en geplande herstel van het islamitische Ottomaanse (wereld)rijk, waar ook Europa zich zal door laten opslokken.

In 27 van de 91 schendingen vlogen de Turkse F-16’s over diverse Griekse eilanden, waaronder dus ook Leros, wat vlak voor de kust van Griekenland ligt. De Turken hebben altijd gevonden dat de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee van hen zijn. Hoge militairen, ministers en leden van Erdogans AKP partij hebben regelmatig gezegd dat deze eilanden ‘betwist gebied’ zijn, en weer Turks moeten worden – desnoods met geweld. (1)

Ankara houdt deel Cyprus bezet en claimt Cypriotisch gas

Niet alleen tegen –mede NAVO lid- Griekenland stellen de Turken zich almaar agressiever op. Ook Cyprus, Libië, Egypte, Syrië en Irak liggen in het vizier om tijdens de eerste fase van Erdogans imperialistische oorlogsplannen te worden veroverd. EU-lid Cyprus, dat al sinds 1974 voor bijna de helft bezet wordt door Turkije, diende op 14 november een klacht bij de VN in vanwege de voortdurende Turkse schendingen van het internationale recht, die een bedreiging vormen voor de regionale vrede en stabiliteit.

Zo heeft Ankara illegaal de wateren rondom Cyprus, met daaronder grote aardgasvelden, opgeëist, en heeft het al diverse boorvaartuigen met marineschepen tegengehouden. In een normale internationale orde worden dit oorlogsprovocaties genoemd, maar de slappe reactie van het Westen –wel protesteren, maar behalve wat lichte sancties niets ondernemen- geeft aan hoe de werkelijke machtsverhoudingen in het Midden Oosten en Europa liggen.

Bijna hele Turkse politiek wil Griekse eilanden ‘heroveren’

In 1974, 1976 en 1987 liepen de spanningen tussen Turkije en Griekenland dermate hoog op, dat er een oorlog tussen beide landen dreigde. Oorzaak waren ook toen de illegale Turkse claims op het Griekse continentale plat. Turkije was in die tijd echter niet in staat om een oorlog van Griekenland te winnen. Daarentegen heeft het land zijn strijdkrachten deze eeuw zwaar gemoderniseerd en uitgebreid, en heeft het nu het op een na grootste leger van de NAVO.

De Turkse journalist en analist Uzay Bulut wijst erop dat Erdogans AKP en de grootste oppositiepartij, de Republikeinse CHP, het over één ding roerend eens zijn: de Griekse eilanden zijn volgens hen bezet Turks grondgebied, en moeten worden ‘heroverd’. Bulut: ‘Deze leiders zijn daarin zo vastbesloten, dat beide partijen openlijk hebben gedreigd met een invasie van de Egeïsche (eilanden).’ Het enige waarin de AKP en CHP in verschillen is dat ze elkaar in nationalisme proberen te overtreffen, en elkaar ervan beschuldigen Griekenland in staat te stellen de eilanden te blijven ‘bezetten’. (2)

Turkse mensenrechtenschendingen houden aan

De aanhoudende mensenrechtenschendingen in Turkije zijn al tientallen jaren de grootste obstakels voor de toetreding tot de Europese Unie, iets dat zeker door Oost Europese lidstaten resoluut wordt afgewezen omdat ons continent er daarmee in één klap 80 miljoen moslims bijkrijgt, waarmee de islamisering van Europa onomkeerbaar wordt (iets dat bij ongewijzigd immigratiebeleid over 10 jaar sowieso het geval zal zijn).

Op de wereldwijde lijst met landen waarin het meeste journalisten gevangen zitten zakte Turkije weliswaar van de jarenlange eerste plaats af, maar dat kwam niet omdat de persvrijheid er verbeterd is. Integendeel, het CPJ (Comitee to Protect Journalists) stelt dat ‘de teruggang van 68 gevangen journalisten in 2018 naar 47 te wijten is aan de succesvolle inspanningen van de regering Erdogan om onafhankelijke verslaggeving en kritiek uit te roeien. Meer dan 100 nieuwsorganen zijn gesloten, en tegen veel van hun medewerkers zijn aanklachten wegens terrorisme ingediend.’

Scott Griffen, vice-directeur van het International Press Institute, noemt de onderdrukking van journalisten in Turkije ‘het topje van de ijsberg van veel omvangrijkere, systematische schendingen van de mensenrechten. Europese instituten moeten substantiële hervormingen eisen, en niet toestaan dat de Turkse autoriteiten hun misbruik met oppervlakkige beloften wegredeneren, terwijl honderden de prijs betalen met het verlies van hun vrijheid.’

Turken worden met Duitse en Britse hulp de baas in Europa

De Turkse leiders hebben al jaren geleden gezegd dat de miljoenen Turken en andere moslims in Europa zullen worden ingezet als een vijfde colonne, een paard van Troje, om onze landen intern omver te werpen. We blijven het daarom herhalen, maar vrezen dat het in Den Haag, waar men zich vrijwel uitsluitend nog met verzonnen non-problemen zoals stikstof en CO2 bezighoudt, pas doordringt totdat het veel te laat is: de Turken zijn uit op grootschalige veroveringsoorlogen en de uiteindelijke totale onderwerping van het Midden Oosten, Noord Afrika en ook Europa aan de islam, in een uit de dood opgestaan, hersteld Ottomaans wereldrijk.

Ankara krijgt daarvoor achter de schermen de volle steun van de Duitse regering Merkel en de Britse premier Boris Johnson, die Ottomaanse wortels blijkt te hebben (4). En ongeacht wie er in het Witte Huis zit – de Amerikanen vinden het eigenlijk een prima idee dat Europa straks door één totalitaire despoot wordt bestuurd, zolang het Vladimir Putin maar niet is.  

Want zodra Turkije hier de scepter zwaait en de controle heeft gekregen over de Franse kernwapens, zal het ‘ideale’ moment zijn aangebroken om de door de globalisten geplande oorlog tegen Rusland te voeren. Daarmee zullen drie rivalen op het wereldtoneel –Rusland en Europa – dermate worden verzwakt, dat de Amerikaanse hegemonie nog tot in lengte van jaren in stand kan blijven. Dat is althans waar het Pentagon op rekent.

 

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner