25 zwangere asielzoeksters uit West-Afrika verdwenen – Mogelijk slachtoffer van voodoo-rituelen

Zeker 25 zwangere asielzoekers uit West-Afrika zijn sinds november 2019 verdwenen uit diverse asielzoekerscentra in Nederland. Het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel (EMM) is bang dat de vrouwen en hun kinderen slachtoffer zijn geworden van mensenhandelaren of voodoo-rituelen.

Volgens de alarmering van het EMM gaat het voornamelijk om vrouwen uit Nigeria, enkelen komen uit Kameroen, Congo en Oeganda. Het centrum weet van ten minste 25 verdwijningen, die in november en december plaatsvonden.

De verdwijningen, waar onderzoeksprogramma Argos al langer onderzoek naar doet, zijn volgens het EMM “niet logisch, omdat de vrouwen hier legaal verblijven op grond van het vreemdelingenrecht, een verblijfadres hebben en toegang hebben tot alle medische zorg en kraamzorg die nodig zijn.”

Van de vrouwen ontbreekt ieder spoor. “Het is niet bekend waar deze vrouwen en hun (ongeboren) kind naar toe gaan, waar zij bevallen en wat er met de pasgeborene gebeurt”, vervolgt het expertisecentrum. “Het is niet ondenkbaar dat zowel de vrouwen als de pasgeboren kinderen slachtoffer zijn of worden van mensenhandelaren, illegale adoptie, voodoorituelen, etcetera.”

Volgens Argos zijn het niet de enige recente verdwijningen van asielzoekers. Het programma bericht over een melding bij het Bureau Veiligheid, waar mensen terechtkunnen met vermoedens van mensenhandel. In korte tijd zijn vier minderjarige meisjes uit Eritrea verdwenen terwijl ze met de trein onderweg naar het azc in Ter Apel waren.

Het EMM is een samenwerkingsverband tussen de Nationale Politie, de Koninklijke Marechaussee, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

ANP

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nueen abonnement op TPO+al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 

Redactie

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 20 januari 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers