27 jaar off-grid leven op een zelfgebouwd eiland

(Earth Matters) Freedom Cove is een zeldzame en zeer speciale plek. Het is een kunstmatig drijvend eiland dat fungeert als een woning, een kunstatelier en -gallerij, een dansvloer en boerderij. Het thuis voor Catherine en Wayne in Tofino, Brittsh Colombia, Canada.

Het project begon met een klein drijvend huis dat werd gebouwd met hout dat na een storm aan land was aangespoeld. In 1992 zijn ze er in getrokken en hebben ze geleidelijk nieuwe gebouwen, kassen en een openlucht dansvloer toegevoegd om een volledig off- grid, drijvende woning waar ze het grootste deel van hun eigen voedsel kunnen verbouwen, de kost kunnen verdienen als kunstenaar en hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen.

Ze hebben zoveel mogelijk afval gebruikt, inclusief de flotatietechnologie die door de jaren heen is weggegooid uit nabijgelegen viskwekerijen.

De locatie waar ze zich vestigden, werd specifiek gekozen omdat deze een zoetwaterbron boven zeeniveau had zodat ze door zwaartekracht gevoerd water konden krijgen en omdat de baai bescherming bood tegen winterstormen.

Ze gebruiken een mix van zonnepanelen, een generator, propaan en brandhout voor hun verschillende energiebehoeften, en ze hebben een nieuw microbieel afvalwatersysteem waarmee ze hun afval volledig kunnen zuiveren. Daarvoor hadden ze een tank die in open water kon worden geleegd, zoals de meeste boten en schepen.

Catherine King en Wayne Adams zijn kunstenaars en beeldhouwers die prachtig werk maken en er een deel van laten zien in hun zwevende galerij. Een prachtig stel en indrukwekkend verhaal:

[Voor Nederlandse ondertiteling: Klik op instellingen, vertalingen, automatisch vertalen en dan Nederlands]

Als je Freedom Cove in Tofino, BC wilt bezoeken, kun je hier een tour boeken met Browning Pass

Of u kunt per e-mail rechtstreeks contact opnemen met Catherine en Wayne op:
[email protected]

Voor meer van deze video's abonneer je op het YouTubekanaal van Exploring Alternatives

Bron: Earth Matters

© Earth-matters

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner