Wall Street topman verwacht nog deze maand nieuwe financiële megacrisis

Afbeelding: (5).

—————————————————————————————————————————————–

Stil gehouden kapitaalcontroles in VS en Europa een feit; klimaatbelastingen in realiteit gebruikt om banken (weer) overeind te houden – Martin Armstrong: Zet u schrap voor de ‘Moeder van Alle Financiële Crises’

—————————————————————————————————————————————-

Een van de allergrootse namen op Wall Street, Zoltan Pozsar, regelmatig aanspreekpunt voor de Federal Reserve, het ministerie van Financiën en het Witte Huis, luidt de noodklok voor de lang verwachte nieuwe financiële megacrisis. Pozsar verwacht dat de crisis nog deze maand gaat uitbreken. De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong waarschuwt al langer voor de ‘Moeder van alle Financiële Crisis’, die veel ernstigere gevolgen zal hebben dan de crisis van 2008-2009, omdat de Centrale Banken hun kruit inmiddels hebben verschoten. Nog een keer de banken met biljoenen redden zit er daarom niet meer in.

De crisis is feitelijk al enkele maanden geleden begonnen op de zwaar onderbelichte Repo (repossession) markt, die de basis vormt van het financiële systeem. Banken en hedgefondsen gebruiken de Repo markt voor het voor zeer korte termijn (meestal een dag) financieren van allerlei transacties. In september steeg de rente plotseling sterk (tot wel 10%), en daardoor ook de interbancaire rente (die banken elkaar berekenen).

Federale Reserve gebruikte feitelijk belastinggeld om banken te spekken

De Federal Reserve kwam met een aantal noodgrepen, maar het probleem verdween niet. Pozsar maakt deze ingrepen met de grond gelijk. Zijn exacte analyse heeft niet veel zin om hier te herhalen, maar komt erop neer dat hij als de meeste gerespecteerde ex-Fed official heeft toegegeven dat de banken jarenlang schatkistpapieren hebben opgekocht als een vorm van verkapte ‘quantitative easing’, en de Fed feitelijk belastinggeld heeft gebruikt om de banken niet alleen overeind te houden, maar indirect zelfs nog rijker te maken.

Onafhankelijke analisten beschuldigen de Fed (en ook de ECB) hier al jaren van. Dat dit nu min of meer officieel is erkend door zo’n belangrijke insider, is een bevestiging van de waarheid van de in officiële kringen altijd ontkende ‘complottheorie’ dat de gewone bevolking in het Westen dankzij de besluiten van hun politieke leiders wel degelijk de prijs heeft moeten betalen om de rijkste top 1% hun vermogens niet te laten verliezen.

‘Banken naar de rand van de afgrond’

Repo expert Pozsar schrijft nu letterlijk dat ‘banken in sommige delen van de wereld naar de rand van de afgrond kunnen worden gedrongen.’ Banken hebben teveel ‘collateral’ (schatkistpapieren) en te weinig reserves (cash), waardoor de grote commerciële banken niet in staat zijn geld te lenen aan de rest van het bankensysteem. Hij verwacht dan ook een aanstaande gedwongen verkoop van schatkistpapieren, met een verwoestende kettingreactie in de FX (foreign exchange) markt, de schatkistpapieren markt en de effectenmarkten, met een totale crash als gevolg.

De Federal Reserve zal geen andere keuze hebben dan opnieuw in te grijpen. Na de crash van 2008, toen er wereldwijd biljoenen tegenaan werden gesmeten, is er echter amper munitie over om dat weer te doen. Volgens Pozsar komt ‘Q.E. 4’ er desondanks toch aan, maar gaat dat alleen gebeuren als er echt geen enkele andere optie meer is. Dat moment wordt waarschijnlijk pas bereikt tijdens of na een grote crash op de financiële markten.

Tien dagen voor het omvallen van Lehman Brothers in september 2008 waren er vergelijkbare massale Repo markt problemen. De Repo markt bevroor, en enkel een multi-biljoenen bailout van de Centrale Banken ‘voorkwam het instorten van de beschaving,’ zo schrijft vaste Zero Hedge analist Tyler Durden. (1)

Moeder van Alle Financiële Crises

Topeconoom Martin Armstrong voorspelt al jaren een nieuwe crisis op de Repo Markt, die naar zijn overtuiging het begin van ‘de Moeder van Alle Financiële Crises’ is. ‘De Repo crisis is enkel deel 2 naar de grote Big Bang, waarvan niemand lijkt te begrijpen dat die al begonnen is. Dit is de staatsschuldencrisis op steroïden. Alles wat ze verkeerd hadden kunnen doen hebben ze met absolute precisie verkeerd gedaan.’

‘De verwachte verliezen voor de (financiële) instituten zullen tussen de 40% en 60% liggen. Deze keer zullen ze echter niet met een bailout worden gered. Dit is de combinatie van de liquiditeitscrisis van 1998 en de financiële crisis van 2007-2009. Grijp dus alles waar u zich aan kunt vasthouden vast, want dat zal u nodig hebben.’

Eerder schreef Armstrong dat de nieuwe crisis pas vanaf 2021-2022 echt goed voelbaar zal worden, en daarna nog vele jaren zal dooretteren en verergeren, totdat rond de 2030 de allerlaatste,  ongekende knal volgt die aan alles een einde zal maken.

Jacht op laatste geld van de burgers is geopend

De jacht van de overheid en banken op het laatste geld van de burgers is ondertussen in volle gang. Vooral in Europa wordt dat gedaan onder het mom van een –in realiteit niet bestaande- ‘klimaatcrisis’, zodat de burgers niet in opstand komen nu ze almaar hogere energie- en klimaatbelastingen zullen moeten ophoesten. Die worden in werkelijkheid niet voor het klimaat, maar voor het opnieuw ‘redden’ van de banken gebruikt.

De eerste stil gehouden kapitaalcontroles zijn er ook al. In de VS neemt de douane willekeurig en zonder enige aanleiding smartphones en laptops van reizigers even in beslag om te controleren of deze mensen niet ergens geld voor de overheid verborgen houden (3).

Armstrong: ‘Overheden jagen nu op ieder niveau naar cash, tot in de kleinste bedragen. In de VS is het nu ook illegaal om cash per post op te sturen.’ (4)

In Engeland zijn er al banken die ‘vanwege nieuwe overheidsregels’ juist weigeren om cash stortingen zo laag als €200 – € 250 op andermans rekeningen te accepteren. Dat heeft te maken met de negatieve rente in de EU, waardoor het houden van cash de banken juist geld kost. Sommige Europese banken in o.a. Duitsland en Denemarken berekenen deze negatieve rente daarom al door aan hun klanten.

We schreven tijdens de crisis op Cyprus dat de daar toegepaste kapitaalcontroles (zo konden mensen wekenlang slechts een zeer beperkt bedrag per dag pinnen omdat hun rekeningen waren bevroren) een blauwdruk waren voor wat later voor de hele EU gepland staat. Die tijd lijkt nu heel dichtbij te komen, waarschijnlijk al in 2020.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Armstrong Economics
(3) Armstrong Economics
(4) Armstrong Economics
(5) Afbeelding (bewerkt): Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.::

11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
05-12: ‘De sluizen staan open’; Duitse banken beginnen negatieve rente al vanaf 1 euro door te berekenen aan gewone klanten
21-11: ECB erkent dat beleid financiële stabiliteit bedreigt en tot crash kan leiden
19-11: Analisten waarschuwen voor aanstaande enorme Nederlandse pensioencrisis
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
07-11: Crisis onafwendbaar: ‘Wereld begint euro los te laten vanwege negatieve rente ECB’
04-11: ECB hoofd Lagarde: ‘Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben in plaats van dat hun spaargeld wordt beschermd’
27-10: Mario Draghi laat ECB en eurozone in catastrofale toestand achter
19-10: Chaos in Europa, met protesten in Catalonië voorop, begin van totale systeemcrash?
13-10: Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem
11-10: Motie van wantrouwen tegen euro: Nieuwe Italiaanse staatsleningen in dollars
08-10: Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord: ‘geld is niets meer waard’
13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 29 november 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

Van Dissel speelt dictatortje met zijn leugens en dreigementen
29 november 2020
Ik heb zoveel info uit onderzoek, met onderbouwing want het moet wel ...
Van Dissel speelt dictatortje met zijn leugens en dreigementen
29 november 2020
Ik wist niet alles van wat hierboven staat, maar in grote lijnen wel. ...
Van Dissel speelt dictatortje met zijn leugens en dreigementen
29 november 2020
In 2015 zijn ze begonnen met de ontwikkeling van de covid test, gebase...
Van Dissel speelt dictatortje met zijn leugens en dreigementen
29 november 2020
En als je daar leest, dan zie je dat ze on hold staan tot voorjaar 202...
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
25 november 2020