By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

70% Nederlanders voorstander van coronapaspoort? Hoe ze de kluit belazeren

Zeventig procent van de Nederlanders ziet coronapaspoort wel zitten, twitterde RTL Nieuws vrijdag. De nieuwssite baseerde zich daarbij op een onderzoek van het RIVM. Het bericht zorgde voor de nodige deining.

Het betreft dit onderzoek. Het RIVM vroeg naar het draagvlak voor dit paspoort. Deelnemers is gevraagd of zij het ermee eens zouden zijn dat mensen toegang krijgen tot bepaalde locaties en evenementen als zij zijn gevaccineerd, een recente negatieve testuitslag hebben of kort geleden een bewezen doorgemaakte infectie hebben.

coronavaccinpaspoort

Cijfers laten zien dat respectievelijk 70 en 68 procent van de deelnemers achter het paspoort zou staan onder de eerste twee condities (vaccinatie of negatieve test), aldus het RIVM. Steun voor het coronapaspoort is niet sterk afhankelijk van het type locatie of evenement waarvoor het gebruikt zou worden: 65 tot 76 procent van de deelnemers zou het coronapaspoort steunen voor toegang tot evenementen, culturele locaties, werklocaties en onderwijsinstellingen, stelt het instituut.


.

Geen voorstander van een verplicht coronapaspoort

De mediaberichten naar aanleiding van het onderzoek leiden tot gefronste wenkbrauwen. Zo schrijft auteur en marktonderzoeker Hans van Tellingen op Twitter dat het RIVM helemaal niet gevraagd heeft of men voorstander is van zo’n paspoort.

“Het RIVM heeft alleen gevraagd of iemand mét coronapaspoort toegang mag krijgen en dan zegt 70 procent ‘ja’,” licht hij toe. “Die mensen zijn vaak geen voorstander van een verplicht coronapaspoort.”

125.000 keer

Veel mensen zitten niet te wachten op dit soort paspoorten. Een petitie van Bas Filippini, partijleider van Vrij en Sociaal Nederland, voor een open samenleving, zonder test- en vaccinatiedwang, is al meer dan 125.000 keer ondertekend.

De petitie is onder andere getekend door FVD-voorman Thierry Baudet en Kamerlid Wybren van Haga (FVD). “Ook ik heb getekend. Teken ook!” schrijft Baudet. Van Haga voegt toe:

4.6 27 stemmen

Beoordeel dit artikel

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

MrData op zondag 11 april 2021 12:52
Gast
zaterdag 15 mei 2021

Vaccin updates

Jouw account

Conflicten livemap

Defcon Level world conflict map
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Video: UltraFanatics (rellen)
15 mei 2021
Telegraaf zit er telkens tussen.. Zullen die verantwoorde...
Video: UltraFanatics (rellen)
15 mei 2021
Ik snap het niet helemaal? Dit is volgens mij ook gewoon ...
Willekeurige partner