By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Britse Hogerhuis maakt de weg vrij: koningin Elizabeth II. kan de Brexit-wet in werking stellen

Screenshot_73

(Vertaling: E.J. Bron)

Een eindeloos verhaal loopt ten einde: na jarenlange ruzie heeft de Brexit-wet nu de laatste horde in het Britse parlement genomen. Het Hogerhuis in Londen zag vandaag af van wijzigingen in de tekst van de wet van premier Boris Johnson, nadat de parlementariërs van het Lagerhuis vijf van zulke verzoeken hadden afgewezen.

Zodoende kan de wet nu door koningin Elizabeth II. in werking worden gesteld. Het Lagerhuis had begin januari al groen licht gegeven voor de Brexit, daarna ging de wet naar het niet gekozen Hogerhuis. De leden van het House of Lords hadden dinsdag voor meerdere wijzigingen in de Brexit-wet gestemd. Daarbij ging het o.a. om de rechten van de in Groot-Brittannië wonende EU-burgers, die wat betreft de Lords een schriftelijk bewijs voor hun verblijfsrecht na de Brexit zouden moeten krijgen.

Het Lagerhuis wees de wijzigingsverzoeken van het Hogerhuis echter af. Zodoende dreigde de Brexit-wet iets meer dan een week voor de EU-uittreding van Groot-Brittannië tussen de beide huizen heen en weer te pendelen. Het Hogerhuis gaf nu echter toe en eiste geen veranderingen meer. Na het definitieve aannemen van de wet in Groot-Brittannië dient het Brexit-akkoord op 29 januari door het Europees Parlement geratificeerd te worden. De Brexit zal op 31 januari plaatsvinden. Zodoende zou de Brexit-stem van de Britse bevolking na drie en een half jaar eindelijk worden gehonoreerd.

PS: De Brexit-wet werd vandaag door het Europees Parlement geratificeerd met 621 stemmen voor en 49 tegen.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 12 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

“Er gaan straks doden vallen!”, zeggen Agenten & ME-ers…
12 april 2021
Wie had dit gedacht tien jaar geleden. Wat een land is di...
Is het coronavirus gevaarlijk?
11 april 2021
Inderdaad
‘Long Covid’ geen reden voor coronamaatregelen
11 april 2021
Allemaal Q-koorts xD
Willekeurige partner