Aan Wuhan-lab gelinkte viroloog in video uit 2018: zo kun je geld verdienen aan ‘volgende pandemie’

In april 2018 vertelde professor Ralph Baric tijdens een conferentie hoe je geld kunt verdienen aan de ‘volgende pandemie’. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Universiteit van North Carolina te Chapel Hill.

De viroloog is meerdere keren aanwezig geweest bij conferenties van het Wuhan Instituut voor Virologie en leverde gehumaniseerde muizen aan het Wuhan-lab. In 2015 publiceerde hij samen met ‘vleermuisvrouw’ Shi Zhengli een artikel over coronavirussen. Baric was ook betrokken bij de totstandkoming van de naam Sars-CoV-2.

verdienenaanellende

Kansen

Tijdens zijn speech uit 2018 – Imagining the Next Flu Pandemic – and Preventing it! – legde hij uit welke aandelen omhoogschoten tijdens de ebola-uitbraak. “Ik heb goed nieuws voor je. Er zijn winnaars. Als je geld wilt verdienen tijdens de volgende pandemie, beleg dan in aandelen van makers van beschermende kleding of bedrijven die antivirale middelen maken om de pandemie te bestrijden,” zei Baric. Deze sectoren en aandelen zullen ‘waarschijnlijk goed presteren’.

“Sommige producten doen het goed. In 1918 onder andere de mondkapjes en dat is nog steeds zo,” zei hij. Baric voegde toe dat pandemieën ‘kansen bieden’: ze bieden de kans op politiek, financieel en persoonlijk gewin.

[The National Pulse]

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 12 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers