Aantal doden in Nederland gestegen naar 76, in totaal 2460 coronabesmettingen

In Nederland zijn de afgelopen 24 uur 18 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het dodental staat daarmee op 76. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zojuist bekendgemaakt in de dagelijkse update.
Het aantal geregistreerde besmettingen is afgelopen etmaal toegenomen van 2051 naar 2460, een toename van 409. Dat is de hoogste toename in 24 uur tijd tot nu toe. Onder hen zijn 594 mensen besmet die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

Aangezien sinds 12 maart vanwege een gebrek aan tests lang niet alle mensen met coronaverschijnselen meer getest worden en sinds 10 maart ook familieleden geen coronatest meer krijgen, ligt het vermoedelijke aantal besmettingen vele malen hoger dan de vastgestelde 2460. De leeftijd van de 76 overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar.

1000 patiënten op IC

De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) verwacht dat er volgende week 500 tot 1000 coronapatiënten op de Nederlandse intensivecareafdelingen zullen liggen, vooral in Noord-Brabant.De NVIC gaat nu actief na welke intensivecareafdelingen het zo druk hebben met coronaslachtoffers dat er patiënten moeten worden overgeplaatst. Tot nu toe zijn in totaal 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, gisteren stond dat aantal nog op 408.

De toename in aantal nieuwe ziekenhuisopnames (81) is iets lager dan de afgelopen dagen. Gister waren dat er 94, eergisteren 109.

Op dit moment is er een scheve verdeling van het aantal Covid-19-patiënten op de verschillende ic-afdelingen in het land. Vooral Brabant heeft het erg zwaar. Om de druk op de ic's met de meeste Covid-19 patiënten te verlichten en ook ruimte te hebben voor nieuwe patiënten, probeert de NVIC samen met anderen de coördinatie van het verplaatsen van deze patiënten 'in betere banen' te leiden.

Noord-Brabant

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301).

Bron: AD


 

Reacties 1

Fuck the System op donderdag 19 maart 2020 15:03
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner