ABM AMRO sluit maarliefst 470 pinautomaten, want plofkraken (in ‘veilig Nederland’)

Zomaar een plofkraak in zomaar een stad in zomaar 'veilig Nederland'.

ABN AMRO heeft per direct 470 geldautomaten gesloten. Dat heeft de bank gedaan vanwege het toegenomen risico op plofkraken de laatste tijd. Het gaat om ongeveer de helft van alle geldautomaten van ABN AMRO. De maatregel is volgens de bank tijdelijk.

Bij de 470 geldautomaten, 380 van ABN AMRO en 90 stuks die recent zijn omgebouwd tot een merkloze Geldmaat, is het geld verwijderd. De gesloten automaten zijn van een type dat de afgelopen tijd veelvuldig doelwit was van plofkraken.

ABN AMRO heeft op nog ongeveer 400 locaties geldautomaten van andere types. Die blijven wel in gebruik.

Anp

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nueen abonnement op TPO+al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 
Redactie

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
Woensdag 29 januari 2020

Jouw account

Zoek in nieuwsberichten

Vraagje...

Stem jij nog VVD?
 • 7 stemmen
  Ja
  1.94%
 • 342 stemmen
  Nee
  95%
 • 11 stemmen
  Misschien
  3.06%
← Terug
Totaal 360 stemmen
Willekeurige partner