Al 3 nachten op rij sprake van vorst, nacht 12 mei brak kouderecord

nachtvorst 2020

  image

Het was vannacht uitzonderlijk koud voor de tijd van het jaar. Op het vliegveld Eelde, in het noorden van Drenthe, vroor het drie graden. Dat is een evenaring van het record uit 1909 voor de tweede decade (de periode van 11 t/m 20 mei) van de maand mei.Dit jaar is er in die tweede decade al drie nachten op rij sprake van lichte vorst.

Lichte vorst in de eerste dagen van mei komt volgens weerbureau Weerplaza wel vaker voor, maar na IJsheiligen (11 t/m 14 mei) vriest het nog maar zelden. Toch wordt het komende nacht waarschijnlijk zelfs nog wat kouder dan vannacht omdat de lucht nog iets droger is geworden. Hoe minder waterdamp er in de lucht zit, hoe sterker die kan afkoelen.

Dankzij de droge lucht heeft bewolking ook de neiging om op te lossen. Zo ontstaat 's nachts dus een heldere hemel, waardoor het aardoppervlak optimaal zijn warmte verliest. Het gaat dan ook op uitgebreide schaal licht vriezen.

Op de koudste plaatsen wordt een minimumtemperatuur verwacht van -3 of zelfs -4 graden. Alleen in de kustgebieden blijft de temperatuur waarschijnlijk tussen de 1 en 4 graden boven nul.

© Signs of Times

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner