Albanezen filmden hun eigen brandstichting in asielcentrum

Twee Albanezen (24, 26) staan terecht voor brandstichting in Bonn (Duitsland). Ze hadden vorig jaar augustus hun asielaccommodatie in Bad Godesberg in brand gestoken. Ze filmden hun misdaad op hun mobiele telefoons en schepten erover op op Facebook, YouTube en WhatsApp. De materiële schade is immens. Hun rechtvaardiging: ze waren gefrustreerd door een geschil met Arabische bewakers.

In hun video kun je zien hoe de twee Albanezen matrassen en kleding op elkaar stapelen en in brand steken. De kamer op de tweede verdieping was in no time in brand. Alleen door snel ingrijpen van de brandweer konden ergere dingen worden voorkomen. Het leven van zo’n 150 bewoners werd acuut in gevaar gebracht. Zeven mensen raakten tijdens de evacuatie of door de brand gewond. Na de brand was de hele verdieping niet meer bewoonbaar.

Backup:

Veroordeelde winkeldieven

Kort voor het misdrijf werden de asielaanvragen van de mannen afgewezen. Beide mannen waren veroordeeld voor winkeldiefstallen in Duitsland. Nu dreigt hen 15 jaar gevangenisstraf. Nadat de helft van de gevangenisstraf is uitgezeten, is uitwijzing mogelijk volgens de Duitse wet.

Asielzoeker brandt zijn asielopvang af – 150.000 euro schade

Veel branden zelf veroorzaakt

Steeds weer branden er vluchtelingenhuizen in Duitsland en Oostenrijk. In de meeste gevallen blijkt dat ofwel onjuiste handelingen in de keuken, ofwel onzorgvuldige omgang met sigaretten of brandstichting de oorzaak was.

In juni 2016 stak een Marokkaanse asielzoeker een asielaccommodatie in Düsseldorf in brand. Eerder was er een geschil geweest over naar verluidt te kleine porties eten tijdens de islamitische maand ramadan. Bovendien was de moslim boos omdat hij geen chocoladepudding had gekregen. Het vluchtelingenhuis is volledig afgebrand. De schade bedroeg tien miljoen euro.

Af en toe zijn er ook xenofobe motieven aan te wijzen. Deze worden meestal buitenproportioneel belicht in de mainstream.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties 1

Madiha van Huizen op woensdag 22 januari 2020 23:24

Weg ermee

Weg ermee
Gast
woensdag 08 april 2020