‘Alleen vanuit innerlijke vrijheid is het mogelijk om garant te staan voor de uiterlijke vrijheid’

Rolf van Velthoven: innerlijke vrijheid

Aan mijn Nederlandse medeburgers,
Aan mijn medeburgers op planeet Aarde,

Wij zitten op dit moment wereldwijd met zorgen over onze gezondheid. Vlak na de aanslagen op onder andere de Twin Towers in New York beleefden wij zorgen over onze veiligheid.

In beide gevallen – toen én nu – lijkt angst de overwegende bron voor ons handelen, voor onze besluiten. En zoals wij allemaal wel weten, is angst een erg slechte raadgever, omdat het onze geest vernauwt en leidt tot een ‘tunnelvisie’, geen gezonde basis voor het nemen van verstrekkende besluiten.

Onze vrijheid is duur bevochten

In de vroege ochtend van 5 juni 1944 landden de geallieerden op de stranden van Normandië. Het was het begin van de bevrijding van Europa van de Nazi-terreur. Wij kregen toen onze vrijheid terug! Hoe hoog de prijs is geweest die werd betaald voor onze vrijheid, daarvan getuigen de vele witte kruizen op de verschillende oorlogskerkhoven vlakbij de landingsstranden en ook in ons eigen land. Vele jonge mannen en vrouwen hebben met hun leven voor onze vrijheid ingestaan. Op 4 mei herdenken wij ieder jaar hun offer.

Angst is een innerlijke vijand

Op dinsdag 5 mei was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Die vrijheid kwam van buitenaf, werd ons door anderen gebracht: zij zijn voor ons door het vuur gegaan. In de twee recente situaties – die naar aanleiding van de terreuraanslagen in 2001 én die naar aanleiding van het coronavirus nu – evenwel, zit de angst in onszelf.
Wij zijn het dan ook zelf die kunnen besluiten óf wij ons door onze angst laten leiden óf de moed vatten om ondanks onze angst in te willen blijven staan voor onze vrijheid.

Veel fundamentele vragen

Ik maak mij grote zorgen over de huidige verstrekkende vrijheid-beperkende maatregelen: zullen wij – wanneer deze epidemie voorbij is – wel weer van tenminste dezelfde mate van vrijheid gebruik kunnen maken ? Maken wij – wanneer bij alle volgende epidemieën dergelijke maatregelen genomen worden – niet de economische en de sociale structuren van onze samenleving kapot ? Is het middel dan niet veel erger dan de kwaal ? Is het nu niet juist aan de orde om na te denken of de overwegingen op grond waarvan deze vrijheid-beperkende maatregelen zijn genomen, nog wel geldig zijn. Zijn wij onze met zoveel offers verworven vrijheid niet aan het verkwanselen ?

Twee stille wakes

Aan mijn grote zorg over het gaandeweg verlies van onze vrijheden heb ik uiting geven door op dinsdag 5 mei van 19.00 tot 20.00 uur een stille wake te houden voor de hoofdingang van het Tweede Kamergebouw aan het Binnenhof in Den Haag, het centrum van de politieke macht.

Voorafgaand hieraan heb ik de toelichtende tekst verstuurd naar de landelijke dagbladen, naar de grootste fracties in de Tweede Kamer en naar de voorzitter van de Eerste Kamer.
Ik hierop geen inhoudelijk antwoord gekregen.

Vrijdag 5 juni zal ik opnieuw aanwezig zijn voor de hoofdingang van het gebouw van de Tweede Kamer met mijn stille wake van 19.00 tot 20.00 uur.
Ook voorafgaand hieraan heb ik een toelichtende tekst (pdf) geschreven en deze opnieuw doen toekomen aan dezelfde instanties als voor mijn eerste stille wake.

Brand een kaars op vrijdag 5 juni

Wanneer jij sympathie hebt voor de vele vragen die ik heb naar aanleiding van de huidige crisis en wanneer jij je ook kunt vinden in de drie wensen waarvoor ik aanstaande 5 juni mijn tweede stille wake ga houden, te weten:

(1) onmiddellijk beëindigen van alle maatregelen van de ‘lock down’,

(2) geen inbreuk op ieders persoonlijke, fysieke integriteit door verplichte vaccinatie,

(3) instellen van een parlementaire onderzoekscommissie om inzicht te krijgen of het gevoerde beleid in deze coronacrisis de juiste was én of hierbij (van enige mate) van belangenverstrengeling sprake is,

dan vraag ik jou om met mij op vrijdag 5 juni tussen 19.00 en 20.00 uur thuis stil te zijn én om gedurende deze tijd een brandende kaars voor het raam te plaatsen.

Alleen vanuit innerlijke vrijheid is het mogelijk om garant te staan voor de uiterlijke vrijheid, de vrijheid die wij in de huidige ‘lock down’ situatie kwijt zijn. Beide zijn noodzakelijk om te komen tot oasen van menselijkheid en om die, waar zij er al zijn, te behoeden.

Ik wens jou en jouw kinderen en kleinkinderen en alle geslachten daarna van harte een gezond en vrij leven toe!

Rolf H. van Velthoven
Groningen

Open brief (pdf)
Toelichtende tekst (pdf)

Gerelateerd

Karel van Wolferen: “Het moet afgelopen zijn met deze fictie van een grote pandemie. Het is nu zaak dat we weer gewoon gaan leven in vrijheid!”

Uiteindelijk krijgt iedereen een corona, een krans van Licht

De corona aanpak is vele malen erger dan de kwaal

Dit gaat pas over als WIJ het stoppen!

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren, dan Toevoegen, typ fact checkers in, dan Zoeken. Er verschijnt en lijst met fact checkers. Deze allen blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Gastauteur

© transitieweb.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 20 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner