Allochtone jongeren zorgen voor zware rellen in Anderlecht en stelen pistool

In het Brusselse Anderlecht zijn vanmiddag zware rellen uitgebroken. Tientallen allochtone jongeren bekogelden de politie met stenen, vernietigden politiecombi’s en hebben naar verluidt zelfs een pistool gestolen uit een voertuig van de politie. Dat meldt Het Nieuwsblad

In de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde in Anderlecht een dodelijk ongeval nadat een 19-jarige jongeman op zijn scooter probeerde weg te vluchten van een politiecontrole. Om wraak te nemen op de politie, werd op sociale media opgeroepen om zaterdag massaal op straat te komen. “Ondanks de lockdown en het verbod op samenscholingen was er via sociale media opgeroepen om zaterdagmiddag samen te komen in Anderlecht”, aldus Adeline Roty, woordvoerster van de politie.

Al snel kwam het tot opstootjes in Anderlecht. Eerst werd er op verschillende plaatsen brand gesticht, daarna werd de politie door grote groepen allochtone jongeren bekogelen met stenen en andere projectielen. Minstens twee agenten raakten gewond en minstens één politiecombi werd daarbij volledig vernield. Andere voertuigen van de politie raakten zwaar beschadigd.

Pistool gestolen

Maar daar bleef het niet bij. Enkele allochtone jongeren maakten van de chaos die ontstond gebruik om in te breken in een voertuig van de politie en daaruit één of meerdere wapens te stelen. Op videobeelden die gemaakt werden door ooggetuigen is te zien hoe een allochtone jongeman wegloopt met een pistool nadat er luide schoten te horen zijn.

 

 

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties 1

Gast - Suus op maandag 13 april 2020 17:36

Stelletje eikels

Stelletje eikels
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner