Amerikaanse Marine neemt ufo waarnemingen eindelijk serieus!

 

Politico meldt 23 april 2019 dat De Amerikaanse Marine nieuwe richtlijnen opstelt voor het rapporteren van ufo’s. Eerder sprak ik mijn verbazing uit over het uitblijven van reacties bij zowel de media als de academia op het nieuws eind 2017, van ontmoetingen met onbekende objecten door de Amerikaanse Marine, en het onderzoek naar ufo’s door het Pentagon dat jaarlijks 22 miljoen mocht kosten. Uiteraard gebeurt er achter de schermen altijd meer dan wat wij mogen weten.

Inmiddels heeft Trump begin dit jaar een nieuwe tak aan het militaire firmament in het leven geroepen: de Military Space Force. De timing hiervan zal zo zijn redenen hebben…. Volgens kenners niet alleen omdat ook vanuit de ruimte de Aarde aangevallen kan worden door aardse facties, maar misschien ook door snode lieden van verder weg…?

Desondanks is het nieuws van meer openheid inzake ufo-onderzoek zowel verrassend als verwacht. Verrassend omdat het daarmee een stap is in het serieus nemen van het ufo-fenomeen, een stap die 180 graden gedraaid is ten opzichte van de ontkenning, ridiculisering en onderdrukking ervan in de afgelopen 70-80 jaar. Verwacht is het omdat het inmiddels zo overduidelijk is dat er geen houden meer aan is. Niet alleen geavanceerde apparatuur van het leger en inlichtingendiensten is in staat om de talrijke objecten vast te leggen, inmiddels is nachtkijkapparatuur en wat-heb-je-al-niet zo’n beetje bij iedere retailer verkrijgbaar en worden waarnemingen gedaan door iedereen met een beetje interesse. Kortom, men zal wat moeten doen van overheidswege.

image

Dan kan het nog twee kanten opgaan: we worden klaargestoomd voor het eerste officiele contact, of we worden voorbereid op een ‘nieuwe vijand’. Ieder stukje nieuws zal vooral in dat licht bekeken moeten worden. Met andere woorden: let op de boodchap en de boodschapper, wat voor baat heeft hij bij het delen van de informatie. Mijn standpunt is helder: als ‘ze’ kwaadaardig waren en technisch kunnen wat getrainde waarnemers al decennia lang hebben kunnen waarnemen, dan zijn ze NIET KWAADAARDIG, anders hadden we het loodje al gelegd…

Hieronder het stuk uit POLITICO van 23 april 2019:

Amerikaanse marine stelt nieuwe richtlijnen op voor het rapporteren van UFO’s

De dienst zegt dat het ook ‘een reeks briefings heeft laten geven door hoge functionarissen van de Marineinlichtingendienst en door piloten die gevaren voor de veiligheid van de luchtvaart hebben gemeld’.

De Amerikaanse marine stelt nieuwe richtlijnen op voor piloten en ander personeel om ontmoetingen met “niet-geïdentificeerde vliegtuigen” te melden, een belangrijke nieuwe stap in het creëren van een formeel proces om de onverklaarbare waarnemingen te verzamelen en te analyseren – en ze te destigmatiseren.

De niet eerder gemelde stap is een reactie op een reeks waarnemingen van onbekende, zeer geavanceerde vliegtuigen die bij marine-slaggroepen en andere gevoelige militaire formaties en faciliteiten binnendringen, zegt de dienst.

“Er zijn de afgelopen jaren een aantal meldingen geweest van ongeautoriseerde en/of niet-geïdentificeerde vliegtuigen die verschillende militair gecontroleerde gebieden en verboden luchtruimen zijn binnengekomen”, aldus de marine in een verklaring in antwoord op vragen van POLITICO. “Voor de veiligheid en beveiliging nemen de marine en de [Amerikaanse luchtmacht] deze meldingen zeer serieus en onderzoeken alle meldingen.

“Als onderdeel van deze inspanning,” voegde hij eraan toe, “is de marine bezig met het actualiseren en formaliseren van het proces waarmee meldingen van dergelijke vermoedelijke invallen kunnen worden gedaan aan de autoriteiten die op de hoogte zijn van het bestaan van dergelijke vermoedelijke invallen. Een nieuw bericht aan de vloot dat de stappen voor de rapportering in detail zal beschrijven, is in voorbereiding.”.

Voor alle duidelijkheid, de marine is het niet eens met het idee dat haar zeelieden vreemde ruimtevaartuigen zijn tegengekomen. Maar het erkent dat er genoeg vreemde waarnemingen vanuit de lucht zijn geweest door geloofwaardig en hoog opgeleid militair personeel dat ze in het officiële dossier moeten worden opgenomen en bestudeerd – in plaats van dat ze worden afgedaan als een aantal gekke fenomenen uit de wereld van de science-fiction.

Chris Mellon, een vroegere de inlichtingenambtenaar van het Pentagon en een ex-stafmedewerker van de Inlichtingencommissie van de Senaat, zei het vestigen van een formelere manier om te melden wat de militairen nu “onverklaarbare luchtverschijnselen” – eerder dan “niet geïdentificeerde vliegende voorwerpen” roepen – “een enorme verandering” zou zijn.

“Op dit moment hebben we een situatie waarin UFO’s en UAP’s [Unidentified Aerial Phenomena] worden behandeld als anomalieën die genegeerd moeten worden en niet als anomalieën die onderzocht moeten worden,” zei hij. “We hebben systemen die die informatie uitsluiten en vervolgens weggooien.”

Bijvoorbeeld, zei Mellon “in heel wat gevallen weet het [militair personeel] niet wat met die informatie – zoals satelliet- of een radargegeven – moet worden gedaan waarop iets te zien is dat Mach 3 gaat.”. “Ze zullen [de gegevens] weggooien omdat het geen traditioneel vliegtuig of raket betreft.”

De ontwikkeling komt temidden van groeiende belangstelling van leden van Congres na onthullingen door POLITICO en de New York Times eind 2017, dat het Pentagon een specifiek bureau binnen het Inlichtingenagentschap van Defensie oprichtte om UFO’s (UAP’s) te bestuderen op verzoek van verscheidene senatoren, die in het geheim fondsen hiervoor vrijmaakten.

Dat bureau besteedde zo’n 25 miljoen dollar aan het uitvoeren van een reeks technische studies en het evalueren van talrijke onverklaarbare incidenten, waaronder een die enkele dagen duurde, waarbij de USS Nimitz Carrier Strike Group in 2004 was betrokken. In dit geval werden de gevechtsvliegtuigen van de marine overtroffen door ongeïdentificeerde vliegtuigen die op een manier vlogen die de wetten van de bekende natuurkunde leken te trotseren.

Raytheon, een belangrijke partner op het gebied van defensie, gebruikte de rapporten en de officiële video van de waarnemingen voor de kust van Californië om een van zijn radarsystemen te bejubelen om de fenomenen te registreren.

Het UFO-onderzoeksbureau van het Pentagon, bekend als het Advanced Aerospace Threat Identification Program, werd in 2012 officieel opgeheven toen het budget van het Congres opraakte.

Maar meer wetgevers beginnen nu vragen te stellen, aldus de marine.

“In antwoord op verzoeken om informatie van Congresleden en hun staf, hebben officials van de marine een reeks briefings aangeboden door hogere Marineinlichtingenambtenaren en door de piloten die de gevaren voor de vliegveiligheid hebben gerapporteerd,” alsdus de bovengenoemd dienst in een verklaring aan POLITICO.

De marine weigerde aan te geven wie er zijn ingelicht en zou evenmin meer details willen verstrekken over de richtlijnen voor de rapportage die voor de marine worden opgesteld. De luchtmacht heeft niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar.

Voorstanders van het behandelen van dergelijke waarnemingen als een potentiële bedreiging voor de nationale veiligheid hebben lange tijd kritiek geuit op militaire leiders voor het feit dat zij relatief weinig aandacht aan het fenomeen besteden en voor het aanmoedigen van een cultuur waarin het personeel het gevoel heeft dat het spreken over het fenomeen hun carrière kan schaden.

Luis Elizondo, de voormalige ambtenaar van het Pentagon die het zogenaamde AATIP-kantoor runde, klaagde nadat hij zich had teruggetrokken uit de overheidsdienst dat de benadering van het Pentagon van deze ongeïdentificeerde vliegtuigen veel te laakbaar is geweest.

“Als je op een drukke luchthaven werkt en iets ziet, dan ben je verplicht om dat te melden,” zei Elizondo. “In het geval van onze eigen militairen is het tegenovergestelde het geval: “Als je iets ziet, dan moet je juist niets zeggen.”

Hij voegde eraan toe dat omdat deze mysterieuze vliegtuigen “geen staartnummer of een vlag – en in sommige gevallen zelfs geen staart – hebben, dan zijn het kennelijk krekels… Maar wat gebeurt er over vijf jaar als blijkt dat dit zeer geavanceerde Russische vliegtuigen zijn?”

Elizondo komt aan bod in een komende documentaireserie over het UFO-onderzoek van het Pentagon dat hij leidde. Hij zei dat in de zes-delige serie recente waarnemingen van UAPs door tientallen militaire piloten geopenbaard zullen worden.

Zowel Elizondo als Mellon zijn betrokken bij To The Stars Academy of Arts and Sciences, die onderzoek ondersteunt naar het verklaren van de technische vooruitgang die deze UAP’s aantonen.

——————

Het is jammer dat Elizondo de Russen noemt, – de waargenomen ufo’s zijn overduidelijk niet aards – maar het is misschien wel slim om aan te haken bij het sentiment in de VS om de Russen overal de schuld van te geven: de angstindustrie is altijd goed voor een beetje extra aandacht. Het zou ook nog kunnen dat hem daarom wordt vergeven dat ie wat meer vertelt over zaken waar de VS tot nu toe liever niets over deelde. We houden het in de gaten. Het zijn interessante tijden.

image

© www.coenvermeeren.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers