Amsterdam stuurt half politiekorps af op 3 Zwarte Pieten

28 november 2019 Nieuws One comment

Gisteravond tijdens de Amsterdamse gemeenteraadsvergaderingen besloten een drietal Zwarte Pieten van de actiegroep Pro Zwarte Piet zich op de publieke tribune te nestelen. Met als doel om aandacht te vragen voor het Nederlandse Sinterklaasfeest, waarbij Zwarte Pieten thuishoren, in een stad die erop voorstaat kosmopolitisch te zijn en daarom Nederlandse tradities in de ban doet. De aanwezigheid van drie verkleedde mensen werd echter door het gemeenteraadslid Sylvana Simons van BIJ1 als bedreigend ervaren en daarop de politie opgeroepen.

Een twaalftal agenten met een viertal politiewagens stuurde het lokale politiekorps af op de activisten die op de publieke tribune een Nederlands geluid lieten horen. Het bewuste gemeenteraadslid Simons is een bekend extremistisch figuur in de lokale en landelijke politiek die de strijd tegen de Nederlandse cultuur tot een hoge prioriteit heeft en duidelijk goede contacten met de lokale politie onderhoudt.

Dat de politie van Amsterdam zo grootschalig uitrukt voor een dergelijke flut-melding is opvallend, want men is van mening dat er te weinig middelen zijn om überhaupt in de stad nog goed te functioneren. Met een dergelijke keuze valt te bezien of de middelen en agenten wel het probleem zijn, of gewoon de zaken en of non-zaken die men oppakt.

ReactNieuws

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner