Angst voor het Coronavirus verspreidt zich als een lopend vuurtje over de hele wereld

We hebben nog nooit zo’n uitbraak gezien, en het begint echt heel veel mensen bang te maken. Dit virus heeft een incubatietijd van maximaal 14 dagen , het verspreidt zich heel gemakkelijk van persoon tot persoon en het lijkt ook zeer snel te muteren.

Voor nu bevindt de overgrote meerderheid van de bevestigde gevallen zich nog steeds in China, maar het virus blijft opduiken op meer locaties over de hele wereld. We hebben vrijdag zelfs vernomen dat het Verenigd Koninkrijk en Rusland beide hun allereerste gevallen hebben bevestigd. Dit is duidelijk een zeer gevaarlijke ziekte en niemand weet precies wat er gaat gebeuren. Maar video’s die op sociale media circuleren, voeden speculaties dat dit een gruwelijke wereldwijde pandemie van epische proporties zou kunnen worden. In het bijzonder veroorzaakt een gloednieuwe video die een man toont die plotseling dood is gevallen op straat in Wuhan nogal wat angst en speculatie …

De politie in hazmatpakken omarmde gisteren het lichaam van een man die dood werd gevonden op het trottoir op grond nul van de Chinese virusepidemie.

De grijsharige man stortte in en stierf terwijl hij een gezichtsmasker droeg in een straat in Wuhan, een stad van 11 miljoen mensen die in quarantaine staat te midden van de coronavirus-crisis.

Er wordt gevreesd dat het virus de dood van de man heeft veroorzaakt, en de reactie van politie en medisch personeel in forensische pakken benadrukte de angst die de stad doordringt.

Het is heel belangrijk om te benadrukken dat we niet weten waarom deze man stierf. Hij had net een hartaanval kunnen krijgen. Maar toen de autoriteiten kwamen om het lichaam te verzamelen, droegen ze ‘beschermende kleding’ en de hele straat ‘was grondig ontsmet’ …

Hoewel het niet bekend is of de man met het grijze haar aan de moordenaar is overleden, blijkt uit deze foto’s dat de autoriteiten geen risico namen.

Na inspectie werd het lichaam uiteindelijk in een medische tas geritst en in een busje vervoerd voordat de straat grondig werd ontsmet .

Degenen die hem onderzochten, werden ook door collega’s besproeid nadat ze hun beschermende kleding hadden verwijderd.

Andere video’s die uit China zijn gekomen, laten vrachtwagens zien die een onbekende vloeistof in de straten van Wuhan spuiten. Blijkbaar geloven autoriteiten dat dit iets goeds zal doen in de bestrijding van het virus.

Lees ook:  De klimaat-apocalyps was gepland!

Ondertussen verspreidt angst zich ook snel in delen van de wereld waar tot nu toe slechts enkele gevallen zijn bevestigd.

In het Verenigd Koninkrijk zijn chirurgische maskers op dit moment bijna volledig uitverkocht. Het volgende komt van Paul Joseph Watson …

Chirurgische maskers zijn bijna uitverkocht in het Verenigd Koninkrijk vanwege de angst voor coronavirus, ondanks het feit dat er in het land nog geen enkel geval van is bevestigd.

Apotheekretailer Boots zegt dat zijn sixpack ‘veilige en gezonde’ chirurgische gezichtsmaskers is uitverkocht, net als een andere doos met 50 maskers.

Het bedrijf zei dat het “bezig was om extra voorraad beschikbaar te maken voor klanten om in de winkel en op boots.com te kopen, waarvan we hopen dat het de komende week zal landen.”

Natuurlijk is nu een geval in het VK bevestigd en dat zal de angst alleen maar erger maken.

In Australië werd een ruzie tussen twee moeders over het coronavirus zo heftig dat ze beiden in het ziekenhuis belandden …

Het gevecht begon tussen een paar moeders op een chatsite voor moeders in Sydney en eindigde met de twee in het ziekenhuis, volgens de politie.

“Het argument escaleerde snel van verbaal naar fysiek; duwen, slaan, haren trekken en uiteindelijk allebei op de grond, kort bewusteloos, alles ondanks de inspanningen van omstanders die proberen in te grijpen, “zei Northern Beaches Police op Facebook donderdag.

Naarmate deze uitbraak toeneemt, zal de hoeveelheid bizar gedrag dat we gaan zien alleen maar toenemen.

Angst is een zeer sterke motivator en een onzichtbaar moordenaarsvirus dat zich heel gemakkelijk van persoon tot persoon verspreidt, zal ervoor zorgen dat veel mensen echt in paniek raken.

Hier in de Verenigde Staten werd een heel schooldistrict in de staat Ohio op donderdag en vrijdag volledig gesloten …

Een heel schooldistrict in Ohio werd deze week twee dagen gesloten nadat bijna 600 studenten zich ziek meldden, zei de hoofdinspecteur van het district.

Alle lessen en naschoolse activiteiten in Three Rivers Local School District in Cleves werden geannuleerd voor donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari vanwege een grote griepuitbraak.

We hebben het niet alleen over één school. Een heel schooldistrict hield studenten twee dagen weg, en ik kan me niet herinneren dat ik ooit gehoord heb over zoiets als gevolg van een griepuitbraak.

Lees ook:  5G gevaar: honderden gerespecteerde wetenschappers klinken het alarm over gezondheidseffecten als 5G-netwerken gaan groeien

Zou het kunnen dat 600 studenten allemaal griep hadden?

Natuurlijk is het mogelijk.

Maar het is waarschijnlijker dat veel ouders besloten dat hun kinderen zich ‘ziek moesten melden’ zodra de geruchten begonnen te vliegen. Sommige van de studenten vertoonden symptomen zoals “hoge koorts, braken en lichaamspijnen” , en die exact dezelfde symptomen worden ook geassocieerd met de uitbraak van het coronavirus. Gevallen van het virus beginnen al overal in het land op te duiken en het is zeker begrijpelijk dat veel ouders te voorzichtig zijn in dit soort omgevingen.

En de federale overheid heeft eindelijk besloten dat overdreven voorzichtig zijn de juiste stap is voor de hele natie. In feite heeft de regering Trump zojuist een noodsituatie voor de volksgezondheid in de Verenigde Staten uitgeroepen …

De regering-Trump heeft vrijdag het coronavirus uitgeroepen tot een noodsituatie voor de volksgezondheid in de Verenigde Staten en aangekondigd dat bepaalde vreemdelingen die geacht worden een risico te lopen op het overdragen van de ziekte tijdelijk de toegang tot de VS zullen worden ontzegd. Sommige terugkerende Amerikaanse burgers die mogelijk risico lopen, worden in quarantaine geplaatst .

Alex Azar, secretaris voor Gezondheid en Human Services, zei dat president Donald Trump een bevel voor de VS heeft ondertekend om de toegang te weigeren aan alle buitenlanders die de afgelopen twee weken in China hebben gereisd, afgezien van de directe familie van Amerikaanse burgers.

Dit had waarschijnlijk een week of twee geleden moeten gebeuren, maar niemand wist echt hoe erg deze uitbraak zou worden. In de afgelopen twee weken is het aantal bevestigde gevallen 236 keer groter geworden . Op dit punt is het vrij duidelijk geworden dat er iets heel groots gebeurt en regeringen over de hele wereld beginnen te handelen.

Lees ook:  Onderzoek vindt dat de helft van Amerika's voorgangers bang zijn om te spreken over controversiële onderwerpen

Aanvankelijk wilde de Trump-regering het publiek niet alarmeren, maar nu is het veilig om te zeggen dat het publiek zeker gealarmeerd is. Er wordt zelfs gemeld dat veel mensen daadwerkelijk gezichtsmaskers voor hun honden kopen .

Sinds enkele jaren genieten we van een periode van relatieve vrede, welvaart en stabiliteit, maar nu beginnen de dingen op een belangrijke manier te veranderen .

Tijdens de Spaanse grieppandemie van 1918 werden ongeveer 500 miljoen mensen ziek en stierven tientallen miljoenen mensen.

Hopelijk zal deze huidige uitbraak niet evolueren naar dat soort pandemie, maar als je iets wilt zien waar je echt van gaat schrikken, lees dan gewoon wat Zero Hedge zojuist gepost heeft .

Dit lijkt geen gewoon virus te zijn.

Wereldwijde autoriteiten maken niet alles bekend wat ze weten, en dit is nog een reden waarom angst zich als een lopend vuurtje verspreidt. De meeste mensen willen gewoon nauwkeurige informatie zodat ze goede beslissingen kunnen nemen, en vanaf het begin van deze crisis is de informatie die we hebben gekregen absoluut niet correct.

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties 1

Twee Ton op zaterdag 01 februari 2020 19:53
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner