Angst zaaiers: PETA wordt bespot en belachelijk gemaakt door gebruikers van sociale media nadat is gesuggereerd dat het eten van vlees coronavirus kan veroorzaken

PETA wordt bespot en belachelijk gemaakt door gebruikers van sociale media nadat werd gesuggereerd dat het eten van vlees coronavirus kan veroorzaken.

De agressieve organisatie voor dierenrechten deed vorige week de schokkende suggestie op Twitter en schreef: ‘Carnivorous is een anagram van coronavirus. Toeval? Wij denken van niet! ‘

Duizenden commentatoren hebben geantwoord, beschuldigen PETA van het verspreiden van gevaarlijke verkeerde informatie en wijzen ook op een paar niet-vleiende anagrammen van de naam ‘PETA’.

‘Wetenschappers hebben een voorgevoel dat contact met levende dieren of hun dode vlees de bron van het dodelijke virus kan zijn,’ schreef PETA.

Op hun website verwijst de organisatie naar een rapport van de New York Times, waarin staat dat het virus zich aanvankelijk misschien heeft verspreid vanuit een groothandelsmarkt in Wuhan, ‘waar verkopers legaal levende dieren uit kraampjes in nauwe wijken met honderden anderen verkochten’.

Maar PETA lijkt dat deel over ‘levende dieren’ af te wijzen. Met hun anagram-tweet impliceren ze dat het dieren eet – ‘vleesetend’ betekent zich voeden met dieren – dat leidt tot coronavirus.

Andere Twitter-gebruikers, waaronder degenen die PETA ondersteunen, hebben het opgemerkt en waren snel met dit te vertellen tegen de organisatie:

‘Ik steun je PETA maar dit is volkomen onnauwkeurig en dom’, schreef er een.

‘Ik wou dat er een optie was om dit te melden. Je zou je voor jezelf moeten schamen. Nog een reden waarom niemand je meer serieus neemt als organisatie, ‘zei een ander, terwijl een derde zei:’ En daarom word je niet serieus genomen. ‘

‘Als veganist ben ik het niet eens met deze absoluut idiote boodschap’, schreef er nog een.

Anderen zeiden dat de tweet ervoor zorgde dat ze meer vlees wilden eten, met één die zei: ‘Ik zal vanavond meer nadenken over de diepe betekenis van deze tweet terwijl ik een goede ribsteak eet.

Sommigen noemden de organisatie ‘toon doof’, waarbij iemand hen beschuldigde de ‘platte aarde gelovers van veganisme’ te zijn.

Velen hebben PETA ook bespot voor het impliceren dat anagrammen verborgen betekenissen hebben, wijzend op enkele anagrammen van PETA die de organisatie niet zou willen.

‘In het Italiaans is’ peta ‘de derde persoon enkelvoud van het werkwoord’ scheet ‘. Toeval? Ik denk het niet!’ schreef er een.

‘In het Spaans is’ peta ‘het spreekwoord voor marihuana joint. Toeval? Wij denken van niet! ‘ schreef er nog een.

‘In het Portugees betekent’ Peta ” Leugen ‘toeval?’ vroeg een derde, terwijl verschillende erop wezen dat PETA ook een anagram van paté is.

‘PETA is een anagram voor’ aetp ‘wat, net als deze tweet, geen zin heeft,’ snauwde er nog een.

Zelfs de satirische site The Onion deed mee en schreef een artikel met de titel ‘PETA Quietly Testing ‘Coronavirus Is A Living Thing’ Ad Spots In Few Small Markets.’

Ze bevatten een modeladvertentie voor PETA met een afbeelding van een virus naast een pluizige hond.

‘Waarom wil je de ene doden en de andere tot je huisdier maken?’ staat er.

In een verklaring aan DailyMail.com, benadrukte PETA-voorzitter Ingrid Newkirk dat mensen het uitbreken van toekomstige virussen kunnen voorkomen door vegan te worden.

‘Wetenschappers in China hebben het coronavirus gekoppeld aan vleermuizen en slangen – en er is algemeen bekend dat het virus afkomstig lijkt te zijn uit de Huanan Seafood Wholesale Market, waar deze en andere dieren als voedsel worden verkocht,’ zei ze.

‘Elke gezondheidsinstantie zal bevestigen – zoals algemeen in de media is gemeld – dat de meeste influenzavirussen en coronavirussen zoönotisch zijn (overdraagbaar van andere dieren op mensen).

‘Vuile boerderijen en markten vol met zieke dieren zijn broedplaatsen voor dodelijke kwalen, zoals we zagen bij vogelgriep en SARS, die meer dan 900 mensen in slechts negen maanden doodden. Terwijl het huidige coronavirus zich verspreidt, dringt PETA er bij het publiek op aan om door dieren overgedragen ziekteverwekkers bij de bron af te snijden door vegan te worden. ‘

Bronnen:

Daily Mail

 

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner