Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus, begon Ivette Lozano – een arts met 29 dienstjaren – haar passionele toespraak op 9 mei tijdens een demonstratie in Dallas in de Amerikaanse staat Texas.

Lozano besloot haar coronapatiënten te behandelen met het middel dat president Trump zelf ook gebruikt: hydroxychloroquine. Het is een antimalariamiddel dat al 60 jaar op de markt is. Tot haar verbazing voelden de patiënten zich na een dag al beter. “Binnen 24 uur waren ze symptoomvrij.”

“Maar de bureaucraten zeggen dat ik het niet mag gebruiken. Sterker nog: op sommige plekken is het voorschrijven ervan illegaal. Collega’s zijn bang om het voor te schrijven omdat de gezondheidsagentschappen beweren dat het risico te groot is.”

Nog erger

“Mensen zijn vooral ziek geworden door de stress en de angst voor de propaganda die de media verspreiden, niet zozeer door het virus,” zei de arts, die deze week was te zien op Fox News.

Al snel wilde haar apotheek het middel niet langer verstrekken zonder een diagnose. Lozano wist deze maatregel te omzeilen door de diagnose hypertensie (hoge bloeddruk) of diabetes op te geven. Het werd nog erger. Vervolgens kregen haar patiënten een telefoontje. Ze mochten hun medicijn niet langer ophalen in de apotheek, maar moesten door een soort drive-thru. “Wat is de volgende stap? Moeten ze een gele ster gaan dragen?”

Gerust te stellen

Lozano vroeg zich daarnaast af waarom de social media alle berichten blokkeert die ze hierover plaatst.

“Ik ben hier om jullie gerust te stellen,” sloot ze af. “Het is niet gevaarlijk om naar een restaurant of kapper te gaan of om boodschappen te doen. Neem contact op met je arts en zeg dat je niet bang bent. Het is tijd om de boel open te gooien!”

In haar speech, die hieronder is te bekijken, doet ze uit de doeken hoe ze op alle mogelijke manieren is tegengewerkt:

Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 27 mei 2020

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner