Assad: Israël was de jihadistische luchtmacht

Israël heeft tijdens de Syrische burgeroorlog niet alleen islamitische rebellengroepen met zorg geholpen, iets wat eerder in de media werd onthuld. Israël hielp de groepen ook door het Syrische leger te bombarderen toen het oprukte en de jihadisten versloeg. Dit wordt verklaard door de president van Syrië in een interview met RT’s Going Underground.

In het verleden zijn er verschillende onthullingen geweest dat Israël op verschillende manieren de islamitische rebellengroepen hielp om het Syrische regime, dat Israël al lang als zijn vijand ziet, omver te werpen.

Nu zegt de Syrische president Bashar al-Assad dat Israël ook Syrië heeft gebombardeerd met de bedoeling de jihadisten te helpen.

Het feit dat Israël tijdens de burgeroorlog in het land herhaaldelijk Syrië heeft gebombardeerd, is geen geheim. Israël heeft echter zelfverdediging beweerd en gezegd dat het wapenleveringen aan Hezbollah bombardeerde.

Op de vraag of Israël probeerde de EU en de VS te beïnvloeden, antwoordt Assad:

“Absoluut. Israël is onze vijand, ze bezetten ons land [de Golanhoogten, n.v.d.r.]. Het is vanzelfsprekend dat ze zich zouden bemoeien met een plan en instigatie tegen Syrië. Rechtstreeks, door hun relatie met de terroristen, die Netanyahu bezocht en die ze verzorgden in hun ziekenhuizen…”

“Dus Israël steunde groepen die verbonden waren met Al-Qaeda en de Islamitische staat die probeerden uw regering omver te werpen?”

“Israël publiceerde deze foto’s zelf [van de ziekenhuizen waar islamisten werden verzorgd, n.v.d.r.] als een nieuwsbericht. Dat waren niet onze aanklachten. Ten tweede. Telkens als het Syrische leger oprukte tegen al-Nusra-terroristen in het zuiden, bombardeerde Israël onze troepen. Zodra we ergens oprukten, voerde de Israëlische luchtmacht luchtaanvallen uit tegen ons leger.”

Dat is wat er gebeurde. Dus het verband is heel duidelijk. Er is een verband tussen de Israëlische operaties en de terroristische operaties. Dus [Israël is betrokken] eerst via de terroristen, dan via de Amerikanen en zelfs via de Europeanen. Ze hebben dezelfde agenda en interesse. Zowel voor als tijdens de oorlog. Het was dus heel normaal, verwacht en waarschijnlijk dat Israël hier deel van zou uitmaken.”

Volgens Assad staat Israël aan dezelfde kant als de Verenigde Staten, die de jihadisten lange tijd hebben gebruikt als “proxy warriors” om een regimewisseling in Syrië teweeg te brengen.

De president legt ook uit dat het “meest gevaarlijke” dat Europa heeft gedaan, is de terroristen in Syrië te steunen, omdat de oorlog heeft geleid tot de immigratie van islamisten naar Europese landen.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 22 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner